27 oktober 2017, door Maartje

Numero 74

27 oktober 2017, door Maartje

Numero 74

Als er één merk is waar we werkelijk alles van willen hebben, echt álles (maar dus echt wie-kan-er-kiezen-ALLES), dan is het het Spaanse Numero 74 wel. Een tijdloos label dat oorspronkelijk bedoeld is als kidslabel, maar dat eerlijk gezegd vooral ook spul voor in huis verkoopt dat het prima doet op de ouderslaapkamer, in de woonkamer of, ach, in de keuken. De gordijnen bijvoorbeeld. En alle andere lappen voor op bed of over tafel (of op de vloer) in 15 onovertroffen kleuren, alles gemaakt van het mooiste biologische linnen.

Barts-Boekje - Numero 74 2

Dat maken gebeurt in Thailand. Dat klinkt als akelig maar nee, Numero 74 produceert enkel en alleen met liefde voor de makers, makers die het aantrekkelijke spul met de hand maken en daar een eerlijke prijs voor betaald krijgen. Er zijn fantastisch mooie boxpakjes voor de mini, net als truitjes en meer van dat, maar het allerhardst gaan we eerlijk gezegd op de interieurzaken. Hemeltjes in eerdergenoemde prachtige kleuren bijvoorbeeld. Slaapzakjes waar je zelf in weg wil kruipen, gevoerde kleden (waar je zelf daadwerkelijk onder kan kruipen), de mooiste gordijnen dus, party gear en veel, veel meer.

Barts-Boekje- numero 74

De look en feel van Numero 74 is best zoet, dromerig, lief... Maar wie de spullen gezien heeft, weet dat een en ander juist ook heel stoer is. En prachtig gemaakt, hadden we dat al gezegd?

Een eigen winkel heeft Numero 74 niet, maar Archive Store in Amsterdam heeft een behoorlijke selectie. Wil je alles? Surf dan als een dolle naar onze absolute favoriete website lately: Smallable. Maar onthoud: u bent gewaarschuwd... Alles.