Nederland, Amsterdam14 maart 2020, door Imara Milatz

Oche brengt de dart game naar 2020

Nederland, Amsterdam, 14 maart 2020, door Imara Milatz

Oche brengt de dart game naar 2020

Wie had dat ooit gedacht, team Barts Boekje op de dartbaan. Nou wij niet hoor; we hebben er de ballen verstand van, nooit de tijd genomen om ons er überhaupt in te verdiepen, laat staan dat we ooit de ingeving hebben gehad dit te doen. En ja, je begrijpt het al, er komt een "totdat" aan. Tot dat... (ha, daar is ie) we in de smiezen kregen dat het nieuwe Oche in Amsterdam iets met de pijltjes van plan is. En dat plan is een regelrechte (dart)pijl in de roos (of bulls eye of hoe je het wilt noemen). Vijftig punten voor Oche!

Oche

Oche

Even een one-oh-one op het gebied van Oche. Oche (niet te verwarren met Calle Ocho, is leuk maar geen darts) is een ongekend concept in Amsterdam, helemaal overgewaaid vanuit het coole Oslo. Daar werd het een succes, net zoals in Australisch Brisbane, dus dachten de eigenaren dát moet in Nederland ook wel goed komen. Het bekende spel wordt onder Oche’s vleugels getransformeerd tot een sociale beleving a la hip 2020. Durf jij je telefoon thuis te laten en je 85 minuten lang op de dartbaan te storten? No worries, dat klinkt veel langer dan het aanvoelt.

Naast darten met je matties, in je eigen booth dat wel, wordt je toch aardig verwend met happen rechtstreeks uit de handen van voormalig chef-kok Niels van Halen. Food whisperer Niels van Halen bewijst bij Oche hoe goed eten darten nog leuker maakt, uiteraard wel dart proof snacks zodat je game hand altijd vrij is om te gooien. Daarbij is le alcohol niet vergeten, helemaal niet zelfs. Oche komt met een op Amsterdam geïnspireerde cocktailkaart die specfiek bij het menu past, maar ook tot in de perfectie getapt bier en wijnen, wijnen, wijnen.

Oche