24 mei 2018, door Maartje

Oerol 2018 (met kids!)

24 mei 2018, door Maartje

Oerol 2018 (met kids!)

Ten eerste: bij ons thuis houden we van 'de eilanden'. Twee: bij ons thuis houden we ook van good old entertainment. En dus houden we van Oerol, een van 's lands leukste en meest gevarieerde festivals en dat dan ook nog op Terschelling, het gezelligste eiland van allemaal (Vlieland vinden we het mooiste, Texel het meest relax, Terschelling het gezelligst. Ameland en Schiermonnikoog kennen we eigenlijk niet zo goed - oeps). Naar Oerol gingen we (met vrienden) voor een borrel naast eerder genoemd good old entertainment. Is geen probleem: Oerol groeit lekker mijn zijn gasten mee en heeft het kids-programma een fikse injectie gegeven. Holla!

My First Oerol

My First Oerol

Ik zei het al: de mensen van Oerol snappen dat de mensen die, zeg, een jaar of 5, 10 geleden los gingen op het festivalterrein, tegenwoordig misschien kids hebben. En nog steeds graag ‘los’ willen, maar dan anders en graag gezellig met het kroost. Hebben ze wat op gevonden: Oerol is dit jaar namelijk helemaal kids-proof. Er zijn volop kindervoorstellingen, expedities, activiteiten en speciale arrangementen (hoewatwaar lees je hier.

Bijvoorbeeld de voorstelling Jamila Faber (6+) tijdens het openingweekend, een analoge schaduwanimatie, live gespeeld door Faber met een vintage overheadprojector en ragfijn papiersnijwerk. Mooi! De baritonstem van Rocco Hunting (De Staat) doet de voice over en de Stranger Things-achtige muziek van Dennis van Tilburg speelt alles aan elkaar. Again: mooi.

Dat is leuk maar eerlijk gezegd is het nog fijner dat er aan alle praktische zaken is gedacht: op beide terreinen kun je bij de bar ranja en ander kids-roof lekkers bestellen en staat er een kinderstoel paraat. Er zijn verschoonkussens, magnetrons om je fles op te warmen en, het leukst: er zijn speciale Oerol mini-oorbeschermers. O, en wil je naar een voorstelling zonder het kroost? Kinderboerderij Hooivak is het antwoord: hier hebben ze professionele kinderopvang. Vinden we leuk. Tot Oerol dus.