27 oktober 2017, door Maartje

Oeuf NYC (x Smallable)

27 oktober 2017, door Maartje

Oeuf NYC (x Smallable)

Alweer een niet te missen merk voor de mini: Oeuf New York. New York, ja, maar alle kleding en accessoires van dit 100% biomerk worden in Europa gemaakt. Voor de beste kwaliteit, want daar zijn we in Europa nu eenmaal goed in, weten ze in Amerika ook. De ontwerpen worden daar gemaakt, de eigenlijke artikelen hier. Wat goed nieuws is, want dat scheelt in de invoerrechten.

 

 

Barts-Boekje- Oeuf NYC 3

Het label maakt (vaak) lollige, net even anders dan anders items voor om het lijf van je mini, maar ook voor in huis. Alle meubels zijn prachtig, dat sowieso, maar ook functioneel en ego-vriendelijk vervaardigd. Fijn. Mooi. Er vooral bedjes, voor de allerkleinsten en iets grotere kids.

Maar Oeuf NYC staat toch vooral bekend om die vaak lollige gehaakte kledingstukken. Die gehaakte kroontjes bijvoorbeeld die je o zo vaak op instagram voorbij ziet komen? Oeuf. En die dierenjasjes met capuchon waar oren, hoorntjes of een complete hanenkam aan vast zit? Oeuf NYC. Niet zo gek dus dat het merk speciaal voor Halloween een kleine collectie maakt voor een piepkleine dierentuin door de straten van New York. Maar ook in eigen land te leuk natuurlijk (ook voor carnaval in februari)

Barts-Boekje- Oeuf Smallable
Alle items worden gemaakt door vrouwen in Bolivia die hier een eerlijk loon voor verdienen. Alles fair trade.

Het kan bijna geen verrassing meer zijn dat onze favoriete Franse website Smallable - dé website die alleen de mooiste merken aan zich weet te binden, ook met Oeuf NYC een samenwerking heeft. Alles leuk. Leuker eigenlijk nog, want net een beetje meer Franse finesse in deze lijn.

Oeuf NYC en vooral: Oeuf NYC x Smallable