Frankrijk, Cannes22 augustus 2016, door Maartje

Okko Hotel Cannes

Frankrijk, Cannes, 22 augustus 2016, door Maartje

Okko Hotel Cannes

Yessss we Cannes! Moet je doen, een paar dagen naar de Zuid-Franse stad. Toegegeven: Cannes op zich is van alle Franse steden niet perse onze favoriet - te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet zeg maar, maar de streek is dat absoluut wel en als je toch in de buurt bent, doe er dan zeker een nachtje of twee. De mondaine stad - en dan vooral de omgeving van de stad - aan de Zuid-Franse kust is het toevluchtsoord van classy Fransen en net zo classy mede-Europeanen die er niet zelden een tweede huis bezitten. Cannes is namelijk niet zo moeilijk. Toeristisch, van alle gemakken voorzien, en tóch chique.

Barts-Boekje-okko hotel cannes 1

Voor wie niet van die wufte vrienden en bekenden in the hood heeft, zou zijn onderkomen voor een nachtje of twee zomaar in het Okko Hotel kunnen zoeken: een groot hotel in een strakke, witte gigantische blokkendoos van een hotel boven een parkeergarage en pal naast het treinstation van Cannes. Hartje, maar dan ook echt hartje stad en dus mega-bereikbaar. Dat is pro-Okko nummer één. Pro-Okko twee vind je binnen: de kleine, smaakvolle en meer dan praktisch ingerichte kamers (die overigens enorm doen denken aan de kamers van Citizen M. Anders en wat uitgebreider en spannender in design, hetzelfde wat betreft de slimme indeling) zijn precies goed. Heerlijk groot bed, top-douche, geen fratsen, zoals we (lees: vooral de man, ondergetekende wil nog wel eens wat meer snuisterijen ambiëren) ze graag hebben. Inchecken doe je bovenin het hotel waar je meteen het dakterras met uitzicht over de daken van de stad en de ontbijtruimte vind. Dat ontbijt is overigens inclusief de kamerprijs van nog geen 150 euro per kamer per nacht is. Absoluut een koopje in Zuid-Frankrijk! Afijn, Okko, wij zijn pro! Okke Hotels

Dat treinstation, dat is dus een eveneens meerwaarde: wij reisden met hond (die zijn dus welkom bij Okko, alweer pluspunt) met de trein. Klinkt als een onderneming, is het allerminst: het kost je iets meer 6 uur om in Zuid-Frankrijk te komen vanaf Amsterdam en dat verloopt stukken relaxter dan met het vliegtuig kunnen we je vertellen. Zitten, laptop open (stopcontact onder je stoel), serie aan, hond op schoot en hobbelen maar) en voor je het weet sta je in de Provence. Naar Cannes moet je wel even overstappen maar met dank aan de (Nederlandse) website van Voyages SNCF is dat werkelijk waar een eitje!