7 augustus 2020, door Michel + Renske

Okura at Home: het lekkerste van Okura, maar dan thuis

7 augustus 2020, door Michel + Renske

Okura at Home: het lekkerste van Okura, maar dan thuis

We totally mega enorm love our classics. Negen van de tien keer zijn dat namelijk de uitgelezen plekken die je een ultiem-nu-even-helemaal-niks kunnen bieden. En when you say classic, we say Okura! En toen we over het initiatief van deze klassieker hoorden -u begrijpt- waren we flink enthousiast.  Want wie wil dit nou niet? De heerlijke gerechten zoals we die van Okura kennen, maar dan lekker thuis -schaamteloos in huispak- terwijl je geniet van de enorm rijke en veelzijdige Japanse keuken. Zoals gezegd: Okura at Home is een wel heel welkom initiatief.  

Okura at Home

Okura at Home

De lockdown mag dan over zijn – stiekem zijn we van de thuis etentjes toch wel heel erg gaan genieten. Tuurlijk, opdoffen en de deur uit is ook nog steeds even leuk, maar soms is het thuis dineren even zo leuk, zeker als je zelf aan de slag gaat met exclusieve producten van Okura.

Voor Okura at Home kan je diverse gerechten kiezen. Zo zijn er gerechten die in de keuken van Yamazato worden bereid en je dus simpelweg op hoeft te warmen of op een gezellig bordje presenteren. Daarnaast zijn er ook vier gerechten die je zelf dient te maken thuis. De doe-het-zelf gerechten? Denk aan Shabu Shabu en Wagyu steak, maar ook (en absoluut bij uitstek Barts favo) de Sukiyaki.

 

Hoe het werkt? Je besteld via de site van Okura, simple as can be, en hier kan je meteen keuze maken voor de gerechten die je wilt ontvangen. De opties voor afhalen zijn vrijdag, zaterdag of zondag avond tussen 17.00-18.30, om vervolgens thuis aan de gang te gaan met de instructies van Yamazato’s chef. Deze komen in geschrift (mooie instructiebrief!) en via een QR code met een filmpje van de chef. Daarbij zit ook een spotify playlist (extra sfeer!)

De producten zijn van enorm hoge kwaliteit (zoals we van Okura gewend zijn) maar dit maakt de thuisbeleving nog extra speciaal. Het vlees, de groente, de kwaliteit; werkelijk om je vingers bij af te likken en dat terwijl je het zelf hebt bereid – extra leuk dus en een extra schouderklopje op je eigen schouder.

Mogen we je nog een bescheiden tip geven? de Sukiyaki van Okura never dissappoints – ook niet als je hem zelf bereidt. Kies deze optie mensen.

 

Oh, en vergeet niet ook een van de beschikbare wijnen te kiezen die de avond afmaken.