5 februari 2021, door Maartje

De beste sushi van Amsterdam (en niet alleen volgens ons)…

5 februari 2021, door Maartje

De beste sushi van Amsterdam (en niet alleen volgens ons)…

We mogen best wel heel graag af en toe (lees: VAAK) sushi eten (lees: bestellen) en hebben ab-so-luut een mening over waar je wel en niet wezen moet. Maar toch... We vinden het af en toe ook belangrijk om onze smaak te polsen onder een clubje mensen  die we hoog achten. Jullie. Want wie Barts Boekje leest, zo beamen we allerminst bescheiden, móet wel smaak hebben. Toch? En het oordeel was unaniem: het beste, fijnste, gezelligste sushirestaurant van Amsterdam is Sushi Ken. Of Ken Sushi, dat mag je ook zeggen geloven we. Niet alleen goed is het er overigens: je zit (en dat wil bij de gemiddelde Japanner echt niet altijd het geval zijn)

Ken Sushi Amsterdam

Ken Sushi Amsterdam

Om maar even bij het begin te beginnen: je kunt japans eten en je kunt Japans eten. Wat het verschil maakt is omakase. Wiens oma? Nee, omakase. Dat is een eeuwenoud Japans begrip en staat voor een manier van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef. Ofwel: eten wat de pot schaft, ook bij ons thuis een ‘eeuwenoud begrip’. In Nederland is de omakase crew nog niet heel uitgebreid maar een succes is het wel.

Die intro doen we hier niet voor niets: bij Ken Sushi in Amsterdam eet je namelijk Omakase sushi. Zoals je dat bij een traditionele sushibar in Japan ook zou kunnen doen. Dat gaat zo: zoek een plekje aan de lange bar in de kleine, traditionele sushibar, bijna neus aan neus met de chef. Wel snel zijn met reserveren want er kunnen maar 10 gasten aanschuiven. Kiezen kan wel, soort van: je hebt een omakase menu van 20, 25 of 30 happen. En verder vonden wij het VERRUKKELIJK. Maar wat je krijgt moet je dus zelf maar gaan beleven. Dikke tip voor een bijzondere avond uit.

Ken Sushi, Amsteldijk 40D

Lees ook: twee exclusieve omakase restaurants in Amsterdam en neem ook vooral even een kijkje in deze lijst waar we onze favo sushi spots verklappen. Voor zowel een kleine als een grote portemonnee.