23 april 2020, door Nina van Hilst

Barts Boekenclub: dé boeken van nu voor een empowered leven

23 april 2020, door Nina van Hilst

Barts Boekenclub: dé boeken van nu voor een empowered leven

In 2019 schreven we een boekenlijstje - die uiteindelijk een hele lijst werd - met de leukste boeken die in 2019 uitkwamen. Powervrouwen die powerverhalen schreven. Sorry mannen. En de trend zet voort. Ook in 2020 verschenen of verschijnen er weer tal van powerhouse boeken. Boeken die je gaan helpen stappen te maken en in je kracht te staan. En je leren dat even niet ok, ook ok is. We got this.

Mama’en - Nina Pierson

Mama’en - Nina Pierson

Hier moeten we om lachen want dit boek stond vorig jaar ook al op de lijst. Nina Pierson was niet te stoppen en haar boek over het welzijn van de moeder zelf groeide uit tot een 440 pagina’s tellende super gids. Mama’en staat vol met tips over self care en zelfvertrouwen tijdens het moeder worden. Verhalen, onderzoeken, visies, kennis en oude wijsheden van doula’s, verloskundigen, hoog-leraren en (bekende) moeders. Een gids die je niet van voor tot achter hoeft te lezen maar door kunt bladeren naar de verhalen, oefeningen, recepten, meditaties en tools die je aanspreken. Of je gewoon lekker vergapen aan het enorme knappe boek. Het was een hele bevalling maar wat een plaatje van een boekenbaby, Nina!

Verschijnt 23 april 2020

Woman - Lucy Woesthoff

Woman - Lucy Woesthoff

“Want mannen zijn fantastisch en een groots onderdeel van ons leven maar vrouwen, sorry heren, zijn magisch”. Nu vermoeden we het dat veel mannen het daar zelfs mee eens zijn. Lucy Woesthoff schrijft in haar eerste boek ‘Woman’ over de liefde, dood, ouder worden en over de kracht van sisterhood. Aan de hand van haar eigen verhaal vertelt ze over hoe verbinding maken haar en haar gezin geholpen heeft. ‘Woman” is een ode aan alle vrouwen. Een boek dat ontroert en inspireert, zo zeggen ze. We kunnen niet wachten om het te lezen.

Verschijnt 24 juni 2020

Niksen - Olga Mecking

Niksen - Olga Mecking

Jezelf empoweren door niks te doen. We like it. In een steeds drukker wordend bestaan – met continue bereikbaarheid en vele deadlines – moeten we iets doen om tot rust te komen. Nu zijn er methodes als yoga en mindfulness maar die werken niet voor iedereen. Wat wel voor iedereen werkt is gewoon even niksen. En dan écht niksen. Niet tien keer per vijf minuten toch even dit of dat. Met meer niksen word je creatiever, meer ontspannen en gezonder. En kun je vervolgens weer beter doorknallen. Hoe? Dat lees je in ‘Niksen’ van Olga Mecking.

Verschijnt 15 april 2020

Mayra Louise - Op je lijf geschreven

Mayra Louise - Op je lijf geschreven

Prachtvrouw, moeder, model en voorvechter voor body positivity. Daar zeggen wij ‘hell yeah’ tegen. En deze mooie – grappige ook – dame legt momenteel de laatste hand aan haar eerste boek. Schrijven kon ze al lang en goed. En meer leren over het achterhaalde schoonheidsideaal kunnen we allemaal wel. Dat gaat Mayra ons doen met haar boek ‘Op je lijf geschreven’. Zodat we tevredener gaan worden met wat ons qua lichaam gegeven is en we shaming helemaal achter ons kunnen laten. Het boek kom begin mei uit en is nu al te reserveren via Bol.

Carolijn Braeken - Motherhood, a memoir of our first year

Carolijn Braeken - Motherhood, a memoir of our first year

Van Insta-crush – check ByCarolijn – vanwege haar stijlvolle beelden, naar herkenning in haar mooie teksten over het moederschap. Dat is Carolijn. Over dat laatste schreef ze een boek, ‘Motherhood – a memoir of our first year‘. Stijlvol uiteraard. En de eerste sneak peeks die we in haar Stories voorbij zagen komen, raken de teksten je in je ziel. Menig nieuwe moeder zal zo veel herkenning vinden in hoe ze schrijft over de hoogte- en dieptepunten van het eerste jaar als moeder. Het boek is begin april verkrijgbaar en te bestellen via ByCarolijn.com.

Maartje Diepstraten - Los little escapos

Maartje Diepstraten - Los little escapos

Voor een empowered leven zijn kleine – of grote – ontsnappingen naar een fijne plek must. Ons’Maartje – mogen wij als Brabanders zeggen – schreef eerder al een boek met ‘Little Escapes’ in Nederland en België. Gevolgd door ‘Little Escapes net over de grens’. Toen kwam ‘Cool Cape Town’ met de fijnste tips voor Kaapstad en omstreken. En ze gaat door. ‘Los little escapos’ neemt je mee naar de onontdekte plekjes in Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid, Marbella, Mallorca en Valencia! Het boek is eind mei verkrijgbaar – mooi op tijd voor je zomerse vakantie – en ook nu al te bestellen via Bol.

Eveline Helmink - Handboek voor mindere dagen

Eveline Helmink - Handboek voor mindere dagen

Voornamelijk bekend als Eveline hoofdredacteur van Happinez. Deze vrolijke vrouw schreef een boek over de dagen waarop het tegen zit. Want niemand is altijd vrolijk en sommige dagen zijn gewoon stom. Juist op die dagen kun je het meest over jezelf leren en persoonlijke groei maken. Eveline’s ‘Handboek voor mindere dagen’ vertelt dat deze dagen er zeker mogen zijn en hoe je deze momenten leerzaam doorkomt. Het boek is begin mei verkrijgbaar en is nu al te reserveren via Bol.

Lisa Stel - Vegan Comfort Food

Lisa Stel - Vegan Comfort Food

Ok ok, deze hoort niet helemaal in het rijtje want het boek kwam in december al uit. Maar omdat we Lisa – van Lisa Goes Vegan – zo leuk vinden en het boek bijdraagt aan een empowered leven, willen we hem toch even vermelden. Speciaal voor wie het boek nog niet gezien heeft en wel toe is aan wat comfort. Lisa heeft een hele fijne blog vol tips en recepten voor een vegan levensstijl. En in haar laatste boek ‘Vegan Comfort Food’ deelt ze meer dan 50 makkelijke recepten die je buikje tevreden maken op een luie banksessie, tijdens de lunch op je werk of op een borrel met vrienden. Nu al te koop dus.

Hanneke Peeters - Rock Your Crystals

Hanneke Peeters - Rock Your Crystals

Kristallen vinden we prachtig en heel ons huis ligt er vol mee. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Hanneke durven we gerust de kristallen-koningin van Nederland te noemen. Met haar bedrijfje Rock Your World voorziet ze ons van kristallensprays en kristallen. In haar eerste boek ‘Rock Your Crystals’ leert ze ons dat kristallen niet alleen mooi zijn maar ook welke steen je kunt inzetten om iets te veranderen of kracht bij te zetten. Een beetje Moeder Natuur, een beetje magie en een beetje wijsheid van Hanneke. Het boek is eind april verkrijgbaar en nu al te reserveren o.a. via Bol en Bruna.

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt - Holistik Handboek

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt - Holistik Handboek

Holistisch, Ayurveda, mindful en connected. Allemaal erg leuk hoor maar niet altijd makkelijk vol te houden in je drukke, dagelijkse leven. Karlijn en Evelyn van Holistik helpen ons al enkele jaren aardig op weg via hun online platform over een holistisch leven. Het werd dus tijd voor een boek. Een boek dat je met praktische tips, mooie verhalen, fijne feiten en sprekende beelden op weg helpt meer in contact met jezelf, de mensen en natuur om je heen te leven. Geen stoffige look of taaie lappen tekst. Maar een plaatje van een cover en een boek wat je open kunt slaan op welke pagina je wilt en meteen kunt lezen wat jou aanspreekt. Het boek is nu te koop.