5 februari 2023, door Isa de Laat

Scheve tanden en ontevreden over je gebit: zo los je het op

5 februari 2023, door Isa de Laat

Scheve tanden en ontevreden over je gebit: zo los je het op

Update juni 2023: Tootsee is failliet verklaard.

 

"Het gebit is het eerste waar een mens naar kijkt", ja we know. En we weten ook dat veel mensen vallen voor mooie tanden en yes, we zijn ook bekend met het fenomeen dat een lach het allerbelangrijkste is wat een mens heeft. Maar wat als we nu niet blij zijn met hoe dat gebit op een rijtje staat en hoe die tanden en kiezen naar voren komen op de groepsfoto's en selfies.

Dan zijn er twee dingen die een mens kan doen: de eerste is whatever, go on. Maar soms is dat niet zo easy as it sounds en als het na maanden of zelfs jaren toch wat veel ergert dan gaan we dat oplossen. En we zouden deze tricks het liefst voor ons houden, maar we gaan ze toch delen. Zo los je het probleem van een ontevreden gebit binnen no-time op.

 

Tried and tested door team Barts Boekje.

 

 

Zelfacceptatie en tandarts

Zelfacceptatie en tandarts

Voordat we je laten weten hoe je die rechte tanden binnen no-time krijgt, willen we je er toch nog even aan herinneren dat iedereen mooi is zoals die is en dat je tanden ook een deel zijn van jou en je karakter. Je tanden hoeven niet stralend wit te zijn en elke individuele tand hoeft ook niet kaarsrecht in het rijtje te staan. Het welbekende; niemand is perfect, is ook hier van toepassing.

Wat dan wel weer belangrijk is, is dat je met regelmaat een tandarts bezoekt. Dus bij deze je tweejaarlijkse reminder: plan die tandartsafspraak in. En kids, vergeet niet twee keer dag je tanden te poetsen en te flossen.

Tootsee

Tootsee

En dan nu door naar de tip waar je hier waarschijnlijk voor bent. Want hoe krijg je binnen no-time rechte en witte tanden. Geen clickbait, maar het is echt mogelijk (en daar hoef je ook geen loterij voor te winnen). Tootsee is een nieuw merk van eigen bodem die met een wel heel slim trucje kwam. Deze geavanceerde technologie in combinatie met design en gemak (we zijn fan van het meerdere vliegen in een klap concept), zorgde voor de onzichtbare beugel. En wat dan met die zelfacceptatie? Tootsee gelooft in originele schoonheid door een persoonlijke aanpak, voor iedereen een behandeling op maat dus.

En nu hoor ik je denken, nee niet weer een beugel, maar dit is echt anders. Binnen een paar maanden ben jij voorzien van een recht en wit gebit. En dan zonder hoge kosten, mét veel persoonlijke aandacht en je hoeft er de deur niet voor uit. Zeg maar doei tegen die maandelijkse orthodentie afspraken.

Vraagt natuurlijk wat meer uitleg, maar deze onzichtbare beugel wordt ook wel clear aligners genoemd. Tootsee verschilt dus op alle mogelijke vlakken met je tandarts. En waar we dan vooral voor tekenen is het gemak, alle check-ups zijn online. Dat scheelt je zeeën van tijd en dat is toch wel echt wat de mens wil.

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een afdruk van je gebit, beetje confronterend we know, maar wel heel goed om het resultaat te zien. Moet je daarvoor naar de tandarts? Kan als je wilt, maar kan net zo goed thuis. De afdrukken kun je zelf maken met de Home Impression Kit. Mocht je het toch fijner vinden om dat aan de professionals over te laten dan kan dat op een van de locaties.

En dan nog even wat praktisch, want hoe werkt zo’n beugel. Het bitje is makkelijk in en uit te doen en volledig transparant. Schoonmaken gaat gewoon met de tandenborstel. Dit hoeft trouwens allemaal maar 4 tot 6 maanden te duren, en dan loop jij weer stralend op de groepsfoto’s.

Als we dan toch bezig zijn willen we natuurlijk ook een wit gebit. Neem er dan een whitening kit bij, zo is het plaatje helemaal compleet. Die kosten? Die vind je op de website, maar je betaalt een vaste, betaalbare prijs. En betalen in termijnen kan (al vanaf 30 euro per maand).

Ook wij hebben het geprobeerd, hieronder de eerlijke review:

Review

Review

Werken aligners echt? In Amerika zijn Clear Aligners inmiddels de standaard, slotjes worden niet vaak meer gebruikt. En hoewel Team Bart een tikkeltje sceptisch was, zijn we inmiddels fan. Persoonlijke begeleiding vanaf het eerste moment en de rechte tanden (binnen twee tot drie weken de eerste verschillen) komen binnen no time. En we geven toe: het was ietwat wennen op het begin om de aligners te verwisselen, te praten en prettig te slapen, maar het went erg snel. Na een tijdje werd er zelfs vergeten dat de aligners nog inzaten.

Opvallen doen ze alles behalve. Vaak had niemand door dat de aligners werden gedragen, op foto’s zijn ze onzichtbaar en wanneer er echt een belangrijk moment was kunnen ze tijdelijk uit. Hygiëne en het goed onderhouden van de aligners is een must: flossen en tandenpoetsen op repeat dus. Owja.. tussendoor snacken is ook verleden tijd.

Resultaten check! Dan moet je daarna niet vergeten om de nacht aligners te dragen, want het blijven tanden en die doen toch waar ze zelf zin in hebben.

Last but not least: de kosten zijn veel prettiger dan bij de concurrenten.