1 juni 2022, door Maartje

Me time ofwel een moment voor jezelf, zonder al teveel gedoe, en vooral: zonder coach? Het kan!

1 juni 2022, door Maartje

Me time ofwel een moment voor jezelf, zonder al teveel gedoe, en vooral: zonder coach? Het kan!

Een aantal kids (voelt als 300), een baan/ eigen bedrijf/ verschillende opdrachtgevers, een leuk sociaal leven, je ouders wil je ook nog eens zien... Maar waar pas je jezelf dan nog in? Altijd maar druk zijn is echt allang niet meer cool, dat weet iedereen (toch? Nee? Bij dezen!). Help! Want hoe doen we dat dan, niet druk zijn? Meestal lukt dat alleen na zorgvuldig plannen en een hoop gedoe.

Of kan het ook anders? Ja! Je hoeft je echt niet op de WC terug te trekken voor dat Nu Even Niet moment. Het kan echt anders. Met deze simpele me time hacks bijvoorbeeld.

Pak ook deze er nog even bij: natuurlijke manieren om je weerstand te boosten tijdens de (en na de) Corona pandemie (want altijd belangrijk).

Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

Jaja, wij vinden onszelf ook te nuchter om te gaan mediteren maar wist je dat mediteren eigenlijk niets meer wil zeggen dan even een moment voor jezelf nemen? Is zo. Kun je heel moeilijk over doen maar je kunt ook gewoon even 10 minuten met helemaal niks (geen boek, geen telefoon, geen TV – NIKS) op de bank of een stoel gaan zitten. En dan niks. Gewoon niks. Geen muziek, geen bandje ingesproken door een zweverige coach, geen ademhalingsoefeningen. Gewoon. Helemaal. Niks. 10 minuten. Doe maar eens. Word je rustig van. Beloofd.

Wanneer dan? Als je iets eerder opstaat, dan kun je ’s ochtends heel gemakkelijk een moment voor jezelf creëren. Ja, slapen is dat ook, maar toch… 10 minuten niks en dan op je gemak ongestoord ontbijten, een blog lezen of een paar pagina’s uit je boek boek is écht een goed begin van de dag.

Keuzes en plannen maken

Keuzes en plannen maken

Klinkt simpel maar sowieso de beste life hack voor het (te) drukke leven van alledag is keuzes maken (nee is inderdaad ook een antwoord) en vervolgens alles inplannen. Die werkklus van 10.00 tot 11.00, je mail daarna pas van 11.00 tot 12.00 en zo verder. Wat daar ook bij hoort is tijd voor jezelf inplannen. Voor die wandeling of sportles. Ja, zelfs dat sapje, die 10 minuten Helemaal Niks, dat vroege opstaan…. Alles plannen. Klinkt als een opgave maar wie er eenmaal aan begonnen is, zal merken dat het – na de eerste tegenslagen en hoge drempels, heus – vanzelf een tweede aard wordt. En dan sta je zelf op de agenda, net als een date met vrienden, een uitje met je lover, een bezoekje aan de nagelstudio (mocht dat je ding zijn) of, juist, een date met jezelf. You, yourself and you. Plan het in.

Sappie

Sappie

Het begint met het vast inplannen van een mini ritueel voor jezelf. And stick to it… (dus ‘nee’ zeggen als er iets anders voorbij komt – dat is het moeilijkste onderdeel). Bijvoorbeeld door iedere dag op een vast moment (let wel: dat vaste moment is belangrijk want anders doe je het niet) een sapje te drinken. Liefst niet zomaar een sap, maar zo eentje waar je lijf en je geest blij van wordt. Frecious heeft van zulke. Denk daarbij aan de Celery Slim, de Unbeetable Chocolate en de Daily Digest. Die bestaan uit 70%, 85% en soms zelfs 100%  groenten (juice). En wil je een snelle oppepper? Probeer dan eens de beauty & brain elixers van Frecious. Twee kleine wonderflesjes die zowel je huid als het brein een flinke boost geven. Twee in 1, dat klinkt als winnen en dat is het ook!

We hebben onze vrienden van Frecious lief aangekeken en met de code: BARTSFRECIOUS15 krijg je maar liefst 15,- euro korting op een bestelling bij Frecious. Wij zeggen: Let’s go!

 

Op naar Bonaire voor Home of the Muse

Op naar Bonaire voor Home of the Muse

Er was eens… Een authentiek Antilliaans landhuis op het immer zonnige eiland Bonaire waar alles draait om muziek en creativiteit. Is zo. En Home Of  The Muse Bonaire is de naam. Een droom die is uitgekomen voor de Nederlandse schrijver Wanda Bommer en muzikant JB Meijers. Het koppel verkaste een aantal jaar geleden naar het mooie Bonaire voor lucht en ruimte in hoofd en hart en met een plan om er ooit een creative retreat te openen. En nu is die droom werkelijk geworden.

In Home Of The Muse, een schitterend verbouwd landhuis met twaalf gastenkamers, zijn er allerlei creatieve en muzikale masterclasses te volgen. Krijg je dus gewoon serieus les van Frank Lammers, Paul de Munnik, Sanne Wallis de Vries of Trijntje Oosterhuis, om maar even wat te name droppen. Kortom: les van de échte maestro’s!

Lees meer over Home of the Muse op Bonaire

Ga naar buiten

Ga naar buiten

Binnen roept de was, de taakjes, de kinderen of mogelijk zelfs de partner. En soms allemaal tegelijk. Even een ommetje kan een mens goed doen. Met als smoes om het afval (met een omweg) buiten te zetten, een boodschap te doen of (en dan doe je het echt goed) voor een lekkere wandeling met jezelf of een date (met jezelf of met vrienden) in de yogastudio.

Kook!

Kook!

Een mens moet eten, nietwaar? Zoveel is zeker. En wij denken hier bijna zeker te weten dat je dat snel-snel tussendoor doet, met 1 hand bij het fornuis, de andere bij de kids, misschien een oog op de TV en ergens nog een wasje tussendoor terwijl de pot staat te pruttelen. Snappen we en zo gaat het ook. Maar was helpt, is om een dag per week te plannen (zie je, daar heb je die planning weer) om écht te koken. Zorg dat iemand anders voor de kinderen zorgt, stop een luisterboek in je oren en ga ononderbroken de paprika snijden, de slag wassen en wat neit meer. Ontzettend meditatief kunnen we je vertellen. En je hebt er nog wat aan ook: een lekker maal!

En ja, daar hebben we wat op: Barts Kookboekje. En check ook deze lijst: kookboeken waar je echt wat aan hebt (en anders staan ze leuk in de kast).

En deze: de beste podcasts. Ook fijn tijdens een wandeling in je up.