4 juli 2019, door Maartje

Opperbest uitrazen doe je zo: Aapjeskooi (RANDSTAD Nederland)

4 juli 2019, door Maartje

Opperbest uitrazen doe je zo: Aapjeskooi (RANDSTAD Nederland)

Weet je nog, dat de gymles vroeger altijd k** met peren was, op die paar dagen per jaar na dat de leraren - letterlijk - alles uit de kast haalden omdat het tijd was om te apenkooien? Of ben ik de enige die een hekel had (heeft!) aan alles wat ook maar een beetje naar sporten riekt?

Aapjeskooi (VERSCHILLENDE LOCATIES IN RANDSTAD NEDERLAND)

Aapjeskooi (VERSCHILLENDE LOCATIES IN RANDSTAD NEDERLAND)

En weet je nog, vorige week, of vorige maand toen het regende, toen je overenthousiaste, iets te hyper mini-mensje alles uit de kast (ook letterlijk) trok en je geen idee had waar je met al die energie heen moest? Tel die twee bij elkaar op en tadaa: je weet precies wat je volgende week gaat doen: met je kleine aapje of aapjes naar Aapjeskooi! Dat is precies wat je vroeger ij de gymles kreeg maar dan voor je dreumes of peuter.

 

Op woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend staat er bij Stichting Aapjeskooi in Utrecht,  Amsterdam, RotterdamSchiedamArnhem en in de Bollenstreek, een gymzaal vol met toestellen, spellen en materialen klaar waarop, -aan, en -onder je kleintje met de beste begeleiding kan rennen, springen, klimmen, zwaaien, rollen, gooien en dansen. De lessen zijn ontwikkeld door ervaren meesters en juffen (en sportwetenschappers) met jarenlange ervaring met deze specifieke jonge doelgroep. Elke les heeft een nieuw thema dat aansluit op de belevingswereld van je kleintje, waarbij niet alleen de motorische ontwikkeling, maar zeker ook de sociale- en cognitieve ontwikkeling wordt gestimuleerd. En dat is bovenalles gewoon heel erg leuk. Handig voor jezelf is het ook: je kunt je namelijk via de Aapjeskooi ook aansluiten bij een EHBO cursus speciaal gericht op baby’s en kinderen. In ongeveer 4 tot 10 uur haal je online een theorie certificaat wat echt geen overbodge luxe is: het is zo goed en fijn om te weten wat te doen als er iets met je kleine aapje gebeurt. Vervolgens sluit je aan bij de praktijkbijeenkomst op 27 juni in Utrecht van 17.00 tot 21.00 uur. Na afloop krijg je een officieel erkend EHBO diploma. Even een mailtje sturen voor meer info. Hier vind je alle lestijden per locatie en contactinfo van Aapjeskooi Nederland. Have fun!