2 juni 2018, door Maartje

Pakketje Kunst

2 juni 2018, door Maartje

Pakketje Kunst

Alleen de titel al... Een pakketje kunst. Briljant idee van Kunstuitleen Rotterdam, vinden wij: een pakketje kunt in het formaat van een pakje peuken. Trekken die je je pakketje kunt - zoals een pakketje peuken - uit de automaat. Prima hergebruik van al die in onbruik geraakte automaten (want laten we wel wezen: wie rookt er tegenwoordig nog? Niemand toch?), én een goed moment om met je neus eens langs de kunstmuur te gaan om te kijken of er nog wat te lenen valt voor thuis aan de muur.

Kunstuitleen Rotterdam

Kunstuitleen Rotterdam

Zoals gezegd: goed idee, eenvoudig concept: vanaf 7 juni zijn in de expo van Kunstuitleen Rotterdam mini kunstwerken te koop voor 4 eurootjes. Zo, ‘uit de muur’, getrokken uit een ouderwetse sigarettenautomaat. Voor die 4 euro krijg je een klein pakketje (dat je nog uit mag pakken) met daarin een kunstwerk van een (jonge) kunstenaar uit de regio Rotterdam. Een klein schilderijtje, een minibeeldhouwwerk of een gedicht (onze favoriet).

Overigens verschijnen de automaten op allerlei plekken in Nederland: van boekwinkels tot bioscopen tot koffiezaakjes. In de gaten houden!