Frankrijk, Parijs14 maart 2024, door Michel + Renske

Parijs: de leukste adressen in Montmartre

Frankrijk, Parijs, 14 maart 2024, door Michel + Renske

Parijs: de leukste adressen in Montmartre

Ga je richting de Sacre Coeur en zit je verlegen om de lokale, authentieke parels waar de echte Parijzenaren komen? Dan kun je met dit lijstje vol tips uit de voeten. Van koffiebar tot wijnbar. Van restaurant tot de lekkerste croissant. Montmartre is here to stay en mag niet ontbreken in je dagen Parijs.

Slapen doe je natuurlijk bij Anna & Suzanne, een heerlijk appartement waar je je direct ingeburgerd voelt.

Two Doors Coffee Shop

Two Doors Coffee Shop

Een knus en schattig pand waar menig Fransman ‘s ochtends in routine zijn coffee fix komt halen. Van buiten kun je er niet omheen en spat de “leukigheid” er al vanaf. Alle cakes, taartjes en lekkernijen worden huisgemaakt en dat vinden we best knap, gezien het zaakje niet al te groot is. Na een beetje wachten kun je gelukkig altijd wel een stoel of krukje bemachtigen, want je kunt er je kont niet keren.

De koffie is van goede kwaliteit en voor de liefhebber hebben ze ook zalige filteropties. Ook perfecte take-away opties. Zomers zit je lekker buiten en kun je met je bakkie pleur perfect mensen kijken.

Atelier P1

Atelier P1

P1 is bekend in Parijs maar ook in Amsterdam. Bij deze bakkerij doen ze redelijk frequent een zogenoemde exchange met bekende zuurdesembakkers in onze hoofdstad. Zo weten we meteen dat ze hier wel een croissant weten te bakken.

Los van de bakkerij zit iets verder in de straat een Cuisine boulangère zoals ze dat noemen. Lees: een klein restaurantje waar je heerlijk kunt lunchen of ontbijten. Heb je nog keuze ook.

Poney Club

Poney Club

Een wijnbar zoals we ‘m graag hebben. Frans geklets om je heen. Fijne snacks en goede kazen op de kaart en meest belangrijk: goede wijnen met leuke (niet te lange) verhalen.

Je haalt je hart op bij Poney Club. Een locale wijnbar waar een leuk koppel de zaak met liefde en aandacht runt. Zomers op het kleine terras buiten. In de winter vooral binnen waar je heerlijk knus zit aan de bistro tafeltjes.

Met minimale maar goede ingrediënten weten ze de lekkerste happen in elkaar te draaien. Daarmee dus een perfect adres vóór of ná je diner.

Double restaurant

Double restaurant

Geopend begin februari en niet uit de wijk weg te denken. De lovende recensies bouwen zich op en menu local is er gek op. Double! 

Er zijn binnen maar twaalf plekken in de eetbar, dus reserveren is een absolute must. Wat extra leuk is is de diversiteit in de keuken. Zo wordt er voor lunch onegiri’s geserveerd (Japanse rijstballen) met uiteraard veel variatie en verrassing qua smaak. 

‘s Avonds kun je terecht voor zalige gerechten met Japanse maar ook Franse en Italiaanse invloeden. Dit alles met natuurlijk een goed glas wijn. 

Zeg je Montmartre dan zeg je dus automatisch een reservering bij Double!