Nederland21 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Pathé thuis voor de leukste films @ je eigen thuisbioscoop

Nederland, 21 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Pathé thuis voor de leukste films @ je eigen thuisbioscoop

Chill outfit aan, bank op (of bed in), popcorn in de maak... Hallo avondje voor de buis! Alhoewel... Buis... Buis... Zo gemakkelijk zijn we ook weer niet te paaien. Nee, een thuisbioscoop willen we. De beste films die voorbij komen. Komt dat even goed uit: dat is precies dat wat Pathé Thuis te bieden heeft. De thuisbioscoopservice doet niet aan abonnementen of tijdelijke films. Nee, als er een film aangekocht wordt, dan blijft-ie beschikbaar (zo fijn voor alle eeuwige treuzelaars *steekt een vingertje op*). Je schrijft je gratis is en huurt de film van je keuze net voordat je wil gaan kijken. Wel zo duidelijk. Fijn!

 

Puik concept dus. En we zijn alweer even hooked. Vandaar de 10 Pathé Thuis favorieten van Bart. Tien films, om het overzichtelijk te houden (wat nog knap lastig was cause there is much more where this came from...). Pathé Thuis

 

Meer dan 2500 films

Meer dan 2500 films

Je speurt namelijk door een aanbod van meer dan 2500 (!) films. Daar zit – uiteraard – altijd wat bij, voor de kleinste kijkers tot de oudste. De nieuwste films, gouwe ouwe klassiekers, de grootste blockbusters en prijswinnende arthouse films. It’s all there.

Het fijne van Pathé Thuis is dat je betaald per film. Je zit dus niet vast aan allerlei abonnementen. Want waarom betalen voor films die je eigenlijk helemaal niet gaat en wil kijken? Precies. Dat is zonde. Pathé Thuis snapt dat.

 

Over Pathé Thuis

Over Pathé Thuis

Pathé Thuis is een Nederlandse ondemand steamings dienst. Dat is geen nieuw nieuws. Wat wel opvallend en opvallend goed is: er komen iedere week nieuwe films bij. Al die films zijn al eens in de Nederlands bioscoop verschenen. Zo is er iedere week weer wat nieuws te bekijken en ben je nooit klaar. Hulde. Want zo in deze donkere maanden is er echt niets fijner dan samen de bank op kruipen, glas vino erbij en in een filmmarathon duiken.

Hieronder lees je over 10 van de door Bart geselecteerde films. Films die luchtig zijn en leuk voor met het hele gezin maar ook films die je aan het denken zetten over van alles. Enjoy!

Dit zijn 10x favorieten van Bart op Pathé Thuis

Dit zijn 10x favorieten van Bart op Pathé Thuis

Midnight in Paris. Gil bezoekt met zijn verloofde de stad van de liefde. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, zet dit Gil aan het denken over zijn relatie.

Grand Budapest Hotel. Gustave werkt als conciërge in dit gerenommeerde hotel. Hij raakt bevriend met piccolo Zero Mustafa. Op een dag blijkt Gustave één van de hoofdverdachte te zijn van moord op een hotel gast.

Red Joan. De Britse Joan is gepensioneerd en leeft een rustig bestaan wanneer ze plotseling wordt opgepakt door MI5. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest.

Parasite. De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

Wonder. August is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders hem nooit naar school gestuurd. Tot nu toe. Auggie bewijst dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je geboren bent om op te vallen.

Coco. Deze film gaat over de Mexicaanse Dia de los Muertos en is een pixar film (leuk voor het hele gezin) waar een jongen op zoek gaat naar zijn bekende voorouders.

We Need to Talk about Kevin. Kevin vermoordt twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een aantal medescholieren. In de nasleep van het bloedbad worstelt zijn moeder Eva met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid.

Whiplash. Andrew is vastberaden de beste drummer van zijn conservatorium te worden. Muziekdocent Fletcher ontdekt de ambitieuze drummer en onder invloed van de tiranieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie.

Room. Jack en zijn moeder worden gevangengehouden in een kamer. Hij is daar geboren en kent niks anders. Wanneer hij steeds nieuwsgieriger wordt naar de buitenwereld, bedenkt zijn moeder een plan om te ontsnappen.

Fruitvale Station. Oscar neemt op oudejaarsnacht samen met vrienden de metro naar het centrum van San Francisco om het nieuwe jaar te vieren. In de metro ontstaat een vechtpartij en als de politie arriveert heeft Oscar alle schijn tegen zich.

Handjes op elkaar voor Pathé Thuis: doordat alle bioscopen plots moesten sluiten in verband met de strenge Corona lockdown regels, brengt de streamingdienst verschillende films die nog in de bioscoop draaiden vervroegd uit. De nieuwste bioscoopfilms dus, maar dan thuis! De mensen van Pathé Thuis zijn nog in gesprek met de filmproducenten maar houdt de site in de gaten voor de nieuwste films.