Nederland, Haarlem22 november 2019, door Jorien Thijs

Petit brasserie Monsieur Rouge

Nederland, Haarlem, 22 november 2019, door Jorien Thijs

Petit brasserie Monsieur Rouge

Vruchtbare grond langs het Spaarne in Haarlem. Mochten we onlangs al koffie- en cocktailbar Bar Waterline en all day brunchtent TEDS verwelkomen, sinds eind september huist op nummer 44 nog een gezelligerd: Monsieur Rouge. Een heerlijk bistroachtige zaakje om het weekend in te luiden of de dag goed te beginnen.

Monsieur Rouge

Monsieur Rouge

’s Ochtends gooit Monsieur Rouge elke dag om 8:30 de deuren open voor liefhebbers van cappuccino (bonen van Bocca) met een croissant. Krantje erbij, plekje aan het raam of op het terras. Een très ontspannen start, non? Moeiteloos vloeit dit alles over in lunch en later in borrel. De petit brasserie heeft geen uitgebreide dinerkaart, wel mooie wijnen en goeie hapjes. Croques, charcuterie en een perfecte kaasplank. Dat werk.

In de open keuken klust eigenaar Marcel met liefde een plat du jour in elkaar. Op het moment van schrijven is dat verse uiensoep en de hardloper coq au vin. Zoals het hoort.

Ook de looks zijn zoals je van een Franse bistro verwacht: tegelvloer, ronde tafeltjes, rieten terrasstoeltjes en veel rood, zwart en wit. Meest fotogenieke onderdeel van de inboedel is ongetwijfeld Franse bulldog Sjef. De lieve gastheer heeft zelf zijn eigen Insta-account. Alles even leuk aan Monsieur Rouge.

Monsieur Rouge