20 oktober 2019, door Jorien Thijs

Bar Waterline: koffie en cocktails in Haarlem

20 oktober 2019, door Jorien Thijs

Bar Waterline: koffie en cocktails in Haarlem

Het begint er steeds meer op te lijken in het Haarlemsche. Natuurlijk, het is altijd een prachtig stadje geweest, met gezellige terrassen, grachtenpandjes en leuke pleinen bladiebla. Maar het lijkt of nu ook steeds meer écht toffe horecazaken hun deuren opengooien in 023. De jongste aan het front: Bar Waterline. Voor koffie en cocktails aan het Spaarne.

Bar Waterline

Bar Waterline

Op de hoek van de Turfmarkt en de Gedempte Oude Gracht, tegenover good old Bar Wolkers en op de plek waar voorheen Tiki Tiki zat, dook ineens een nieuwe tent op. Pats boem, uit het niks was daar Bar Waterline. Waterline is het kind van Evgeny en Roxana uit Rusland en Glebs en Dascha uit Letland, die het na een aantal jaar in Haarlem tijd vonden voor een gezamenlijk project. Vonden wij ook, zo blijkt. Bar Waterline is namelijk een verfrissende verrijking van het Haarlemse horeca aanbod.

Cocktails serveren ze, en koffie. Laten we beginnen met dat eerste, omdat het zo voor de hand ligt en dus saai is om met de koffie te starten. Verwacht geen rechttoe rechtaan G&T, maar originele mixjes (zo mogen we het vast niet noemen) met een spannende twist. Terwijl je wegzakt in een van de zachte stoelen aan de bar of aan een tafeltje, wordt de boel geshaked en gestirred. Extra cool: ze werken hier bij voorkeur met producten uit de regio.

Overdag klop je bij Bar Waterline niet aan voor een simpel bakkie, maar voor latte art van het reinste soort. Voor de koffiegekkies onder ons: op de machine Nieuw-Zeelandse bonen van Blue Zone Espresso uit Zandvoort. Net even anders en daarom zo’n puike match met het eigenzinnige Bar Waterline. We like.

Bar Waterline