Griekenland15 november 2022, door Teun Tielen

Ultiem relaxen: de lekkerste luxe resorts wereldwijd

Griekenland, 15 november 2022, door Teun Tielen

Ultiem relaxen: de lekkerste luxe resorts wereldwijd

Ultiem relaxen is iets wat we allemaal graag willen, maar niet altijd kunnen. Een andere omgeving (lees: plek zonder overvolle wasmand en vloer vol kruimels) en een dosis vitamine D doen wonderen. In een ideale wereld zouden we dan ook nú onze koffers pakken en alles uit onze handen laten vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan, dus wegdromen bij dit lijstje met de lekkerste luxe resorts wereldwijd is een goed alternatief.

En laat het vooral niet bij wegdromen blijven, want gaan met die banaan!

 

Hillside Beach Club, Turkije

Hillside Beach Club, Turkije

Hillside Beach Club in het Turkse Fethiye ligt in een van de mooiste baaien die we ooit hebben gezien. Dit resort heeft alles wat je maar te wensen hebt en meer. Er is een heerlijke spa, de restaurants zijn top, het personeel is ontzettend behulpzaam en vriendelijk en de huiswijnen (die gewoon bij de prijs zijn inbegrepen) zijn écht goed. Wat ook goed is om te weten is dat ze zelfs een oppasservice zodat jij en je lover uitgebreid kunnen tafelen terwijl de koters liggen snurken en een oppas een oogje in het zeil houdt

Meer over Hillside Beach Club

Maslina Resort, Kroatië

Maslina Resort, Kroatië

Op een onbewoond eiland zijn alle dagen fijn. Hvar mag dan wel bewoond zijn, maar dat maakt het zeker geen minder fijne plek. Helemaal wanneer je verblijft bij het Maslina Resort. Hier ervaar je keuzestress op z’n best: je kunt namelijk kiezen of je verblijft in een kamer, suite of villa en het onmogelijk een verkeerde keus te maken. Het resort heeft een uitzicht waar je u tegen zegt, een fijn restaurant en een privéstrand met beach bar. En de zee, die is kraakhelder.

Meer over Maslina Resort

The Rooster, Griekenland

The Rooster, Griekenland

Een droom van een villa, glooiende groene heuvels, uitzicht op de zee, en als kers op de taart nog een zwembad in de tuin. The Rooster op het Griekse eiland Antiparos heeft het allemaal. Op het privéterrein vind je naast zestien villas ook een spa met uiteenlopende behandelingen (massage massage massage), een restaurant en bar en een moestuin die ook wel bekend staat als the farm.

Meer over The Rooster

Curacao

Curacao

Voor de ultieme Island Vibes is Curacao waar je wezen moet. Op dit tropische eiland vind je een aantal fijne resorts waar je ultiem kunt relaxen. Denk aan het Marriott Beach Resort in de Piscadera Baai, het Morena Resort in de Jan Thiel Baai en het Baoase Luxury Resort, een verborgen paradijs net buiten Pietermaai. Voor die laatste tel je ook een flinke smak geld neer, maarja, je krijgt er wel een super superdeluxe vakantie voor terug. Vind je dat toch iets too much, dan kun je ook kiezen voor een semi betaalbare dagpas.

Nog meer Curacao tips

The Royal Blue Resort & Spa, Griekenland

The Royal Blue Resort & Spa, Griekenland

De knappe resorts in Griekenland zijn niet op een, twee, of drie handen te tellen. Met zon, zee, strand en heerlijk eten is het moeilijk om de plank mis te slaan. Dat doen ze bij The Royal Blue Resort & Spa op Kreta ook zeker niet. Of je nu op een bedje aan het strand wil liggen of je uit wil leven in een van de 38(!) zwembaden of de fitness, het kan allemaal. Niets moet, alles mag.

Meer over The Royal Blue

Six Senses, Ibiza

Six Senses, Ibiza

Verstopt tussen de groene dennenbossen en kristalheldere wateren van Ibiza ligt eco-resort Six Senses. In de zomer van 2021 opende deze groene parel haar deuren in het hoge noorden van het eiland. Wellness wordt hier naar een hoger level getild met een holistische antiverouderingskliniek, zuurstofbar, hamam, Russische banja (een soort sauna), juicebar en Watsu-zwembad. En dat alles in een knap jasje op een heerlijke plek die aan een Spaanse finca doet denken.

Meer over Six Senses Ibiza.