4 juli 2024, door Lynn Burgman

Zo verandert pilates je lichaam (ja, je krijgt echt een ander lijf)!

4 juli 2024, door Lynn Burgman

Zo verandert pilates je lichaam (ja, je krijgt echt een ander lijf)!

Na de laatste zwangerschap werd het tijd om een uitgedijd en af en toe pijnlijk lichaam weer in beweging te zetten. Na jarenlang personal training en bootcamp-achtige trainingen met middelmatige resultaten was er weinig motivatie, totdat er een tip kwam over PLTS, high-intensity pilates. Razend populair en niet voor niets, een eye-opener en game changer met relatief snel resultaat. Zo verandert pilates je lichaam. Spoiler: ja, je krijgt echt een ander lijf!

 

Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op een persoonlijk verhaal, resultaten kunnen verschillen.

De resultaten

De resultaten

Een persoonlijke ervaring:

Hoewel er geen verschil was in kilo’s, waren de veranderingen in de lijnen van het lichaam duidelijk merkbaar. Na ongeveer 25 sessies waren er aanzienlijke resultaten zichtbaar. De benen kregen een mooiere vorm, de borst werd krachtiger en de armen werden beter gevormd, met minder losse huid. Zelfs de borsten kregen een lift. Een borstlift stond op de wensenlijst, maar die werd uiteindelijk geschrapt.

Elke core-spier werd aangesproken, wat resulteerde in zichtbare lijnen aan de zijkant van de buik. Ja, die lijnen die normaal gesproken alleen te zien zijn bij Instagram-modellen. Het resultaat is dat er nog steeds een laagje over de keizersnederand hangt, maar het is weer mogelijk om in mouwloze shirts te lopen, iets wat al acht jaar niet meer gebeurde.

Er zijn vijf PLTS studio’s in Amsterdam, en pilates studio’s schieten als paddenstoelen uit de grond in het hele land.