Hier scoor je de pita bœuf bourguignon in Parijs

Frankrijk, Parijs, 9 juli 2024, door Valérie van Mameren

Hier scoor je de pita bœuf bourguignon in Parijs

Geen zin om uitgebreid te gaan lunchen of dineren maar wel zin om iets lekkers te eten? Don’t look any further, want bij de Israelische zaak Miznon in Parijs kan je verschillende heerlijke pita’s krijgen. Met als overduidelijke ster van de show: de pita bœuf bourguignon.

Back in the day

Back in the day

Bœuf bourguignon, oftewel boeuf à la bourguignonne op z’n Frans, betekent ‘Rund op zijn Bourgondisch’. Het is dan ook geen verrassing dat dit gerecht z’n oorsprong vindt in de Bourgogne-streek in Frankrijk. Het is een traditioneel stoofgerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn, bouillon, champignons, pareluitjes, spek, mirepoix en bouquet garni. Maar iedereen geeft er uiteraard z’n eigen draai aan. 😉 Het recept is vooral tijdrovend om te maken, pas na uuuuren sudderen komen alle smaken perfect tot z’n recht. 

Pita bœuf bourguignon

Pita bœuf bourguignon

Gelukkig doet Miznon the heavy lifting qua koken, jij hoeft de pita alleen maar te bestellen en op te eten. 😉 En oelalaaa dit wil je! Het rundvlees valt uit elkaar op je tong, groenten zoals wortel komen voorbij en de grote broer aioli is er ook bij. Dit allemaal is verpakt in een fluffy pita die verser dan vers is. Hoeveel je betaalt voor dit stukje hemel? €13,50. Daarnaast zijn er ook nog andere pita’s aanwezig, denk aan vis, kip, falafel of pita’s die gevuld zijn met groenten. Jam.

Locatie

Locatie

Bij Miznon kan je zeker zitten om je pita te verorberen maar het eten hier valt wel in de categorie snelle hap. Dat komt goed uit, want vanwege de centrale locaties kan je zo weer de winkelstraten van Parijs in duiken. 

22 Rue des Ecouffes, 75004 Parijs
3 Rue de la Grange Batelière, 75009 Parijs
37 Quai de Valmy, 75010 Parijs

https://www.instagram.com/miznonparis/