24 september 2017, door Maartje

Pleinvrees x Alpine Hearing Protection

24 september 2017, door Maartje

Pleinvrees x Alpine Hearing Protection

Festival Pleinvrees is jaarlijks toch wel één van de absolute lievelingsfeestjes van ondergetekende. De beste namen binnen de DJ 'scene' worden door de organisatie verzameld, zoals dit jaar onder andere Olivier Koletzki, Joris Delacroix plus Joris Voorn. Allemaal zouden ze het Twiske wel even helemaal los laten gaan. Een rijtje lievelings DJ's en dus móesten (en gingen) we ook dit jaar weer naar Pleinvrees.

Maar tsja die boys... Die letten echt niet op een decibelletje meer of minder. Uiteraard. Zou ik ook niet doen als ik hen was. Lekker laten schallen over dat terrein a.u.b. De organisatie doet hun uiterste best om alle geluidsgolven verantwoordelijk én kraakhelder bij je binnen te laten rollen - dat is waar - maar hé, harde muziek is en blijft, tsja, harde muziek. En liever laten we onze trommelvliezen niet al te hard klapperen... Enfin. Lang verhaal kort: enter Alpine Hearing Protection. De oplossing van de dag.

pleinvreesalpine

Alpine Hearing Protection heeft namelijk speciaal voor party peeps en festivalbezoekers de PartyPlug Pro Natural oordoppen ontwikkeld. Wat hier dan zo bijzonder aan is?

De plugs hebben bijvoorbeeld andere filters dan normale oordoppen. Speciale vlakke filters om precies te zijn. Met deze vlakke filters blijft de kwaliteit van de muziek en dus ook de beleving optimaal. De looks? De oordoppen zijn hartstikke doorzichtig met (desgewenst) een koordje dr'an. Ziet geen kip. Oh. En verliezen doe je ze niet (snel) aangezien ze geleverd worden in een handig klein tasje. Last maar zeker nog least: het geluid. Dat is helemaal goed. Het blijft even wennen aan je eigen stem die net wat harder klinkt dan normaal (al is dat altijd zo met oordopjes). Maar dat doet dus helemaal niets af aan de muziek. Iedere toon komt spatzuiver binnen (zoals Alpine dat zelf omschrijft maar daar sluiten we ons graag bij aan) maar etwas gedempt. Waarom je een paar aan zou schaffen, alvast voor komend seizoen of voor in de club scene van aankomende winter? Duh. Om gehoorschade te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld tinnitus (piep in je oor). Alpine Hearing Protection

Liefs, Bloeme