Nederland12 april 2021, door Maartje

Vanlife bij pop-up camping de Camphanen

Nederland, 12 april 2021, door Maartje

Vanlife bij pop-up camping de Camphanen

De 'rondreizende' camping van De Camphanen. Hier mag je slapen of op workation in een unieke campervan midden in de Nederlandse natuur. Bovendien nemen de mannen achter het concept, zelf ervaren kampeerders die van wanten weten, alles voor je uit handen. Bij aankomst op de camping staat er een ready-to-sleep busje voor je klaar, inclusief gezellig buitenzitje, kampvuur mogelijkheid en sanitaire voorzieningen. Maar écht aan alles is gedacht. En na de eerste succesvolle editie in 2020 komen ze terug in 2021 met hetzelfde concept. Let the campventure begin!

 

De Camphanen

De Camphanen

Kamperen een vrouwending? Echt niet! Oke, oke, wij zien ook wel dat de bloemetjes, gekleurde kussentjes, vlaggetjes en meer woorden met een hoop ‘-tjes’ er achter de gemiddelde camping kleuren, maar echte stoere mannencampings zijn er ook! Sterker nog: stoere campings die leuk zijn voor het hele gezin. Vertel verder?

Oke: Sander en Victor, de mannen achter De Camphanen (topnaam trouwens ook) zijn zelf nogal van het kamperen met hun eigen kroost en zoals we hier al eerder schreven: kamperen kun je (écht!) leren. Vallen en opstaan, maar als je dan een paar jaar verder bent, dan is de checklist echt wel compleet.

Bij aankomst op de pop-up camping van de Camphanen staat er 25 unieke vintage voertuigen kant-en-klaar gereed. Bijvoorbeeld een 6-persoons DAF stadsbus (!) en een customized brandweerwagen. Leuk voor kids én volwassenen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen oldtimer camper, caravan of tent mee nemen. No problemo. Vinden de mannen eigenlijk alleen maar leuk. Waar ze in 2020 enkel een week te boeken waren, zijn ze in 2021 van 23 april tot en met 27 augustus 2021 te boeken.

Workation

Workation

Of het nu worstelen is met thuiswerken en kinderen die thuis zijn. Of je gek wordt van je eigen vier muren. Na maanden van thuiswerken en kantoren die nog steeds niet volledig open zijn, is nieuwe werk-energie welkom. Bij de Camphanen kun je een tweedaags of midweek arrangement boeken. Werken met goede wifi vanuit je camper. Gezonde lunch, ontbijt en diner worden voor je geregeld. En s’avonds gaat toch echt die laptop dicht om even te ontladen in de natuur. Dat is toch de werkomgeving die je altijd al gewild hebt?

Een balletje opgooien bij je baas om voor het hele team een rondje campers te boeken vinden wij ook echt een topidee.

Meer info over de workation bij de Camphanen kun je opvragen door te mailen naar reserveringen@decamphanen.nl als je dit wilt. We do!

Tijdens een avontuur van een jaar waarin we met zijn vieren (Victor, zijn vriendin en hun twee kindjes) was geen dag hetzelfde. Met De Camphanen willen we dat andere mensen dit ook kunnen ervaren, een week lang een ander leven.’’ Sander vult aan: ‘’Juist nu is het heerlijk om te avonturen in eigen land. Vandaar dat we gekomen zijn met de reizende camping waar je slaapt in unieke campervans. Zo ervaar je toch nog een beetje het leven on the road.’

Of er nog wat te beleven valt bij de Camphanen? Echt wel. Er is een kids only disco. Zo eentje waar overbezorgde ouders niet welkom zijn. Koters in slaap? Top! Tijd voor vaders en moeders: de voetjes van de vloer in een disco zoals die hoort (sounds exciting vinden we) en je kunt natuurlijk genieten van de horeca. Want het eten van de DIY-bar is gewoon op en top goed. Heb je het iets te bont gemaakt op de dansvloer? Dan komt de bakker je in de ochtend opfleuren met verse broodjes. Of doe mee aan de morning work-out of yoga les. All good. 

wie wat waar?

De Camphanen strijkt deze zomer neer op Landgoed Energy in Zeewolde, vlakbij Harderwijk. Een goede spot in hartje natuur omgeven door veel water en bos. Boeken? Via www.decamphanen.nl is er keuze uit de verschillende accomodaties en opties voor weekenden en weekdagen.

Foto’s zijn van de Instagram van De Camphanen.