30 maart 2021, door Anne Abendroth

Zero Real Estate: Verblijven in een hotel zonder muren, dat is detox tot de max

30 maart 2021, door Anne Abendroth

Zero Real Estate: Verblijven in een hotel zonder muren, dat is detox tot de max

Er zijn van die plekken waar je simpelweg nog nooit van gehoord hebt. Nogal logisch natuurlijk, en daarom ben je ook hier op deze site natuurlijk. Deze kwamen we ineens tegen en bleek een heuse hidden gem zoals ze dat op z'n hips noemen. In de Zwitserse Alpen vind je het Zero Real Estate, een hotel onder de sterren. Sounds fun right? Slapen in de Zwitserse Alpen. Maar dan bedoelen we ook écht midden in de Zwitserse Alpen, want je slaapt namelijk in de buitenlucht. Zonder muren... Meine gute! Zero Real Estate, onthoud die naam.

Zero Real Estate

Zero Real Estate

Broers Frank en Patrik Riklin zijn de masterminds achter dit concept. Zero Real Estate is de spin-off versie van hun eerdere kunstproject in 2016 genaamd: het Null Stern Hotel. Voor de broers was het concept in 2016 eigenlijk een twist van hun Null Stern Hotel concept in 2008, met precies dezelfde insteek maar toen stond de kamer in een voormalig nucleaire bunker. Het dreamy concept met alleen een bed, zonder muren en zonder dak kwam terug in de zomer van 2020 onder de naam Zero Real Estate. Maar dit keer waren de kamers verdeeld over meerdere locaties in Oost-Zwitserland. Met alleen de echte essentials. Bij de laatste spin-off versie slaap je op een verhoogd houten platform met een tweepersoonsbed en twee nachtkastjes met bedlampen omgeven door natuur. Op het platform staat ook een tafel met twee stoelen. Verder vind je essentials, zoals handdoeken, slippers, powerbanks voor smartphones (zonder oplaadkabel), zaklampen, insectenspray, extra dekens en paraplu’s. De badkamer ligt op ongeveer tien minuten loopafstand.

 

Picture this: wakker worden met een onwerkelijk uitzicht op het mooi berglandschap, directe toegang tot wandelpaden naar Lake Schwendisee of de berg Säntis. Er zijn in totaal zeven kamers verdeeld over Oost-Zwisterland. Het idee hierachter was dat elke locatie bronnen van omliggende hotels zou hergebruiken en dit zou omtoveren tot een unieke ervaring per locatie. En nee, natuurlijk hoef je niet zelf koeien te melken voor je ontbijt! Elke kamer krijgt namelijk een moderne butler service, waarbij een heerlijk ontbijtje zit inbegrepen, gemaakt van allerlei lokaal lekkers. En die butler is iemand die in de buurt woont en veel weet over de omgeving. Hoe leuk is dat! Zere Real Estate 2021? To be continued.

Zero Real Estate