Een flink portie natuur in je zomervakantie bij Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern in SalzburgerLand

Oostenrijk, SalzburgerLand, 3 juni 2024, door Isa de Laat

Een flink portie natuur in je zomervakantie bij Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern in SalzburgerLand

We moeten je even bijpraten over het Nationalpark Hohe Tauern in SalzburgerLand. Meer midden in de natuur kunnen we in Europa bijna niet hebben dan in dit nationale park in Oostenrijk. In totaal liggen er dertien dalen in het nationale park met elk een eigen karakter. Wat ze gemeen hebben? Outdoorliefhebbers, gezinnen en wandelaars komen hier ruimschoots aan hun trekken tussen de almen, de beekjes, steenbokken en de marmotten. Een van die dalen waar we het liefst jaarlijks komen is Het Raurisertal. Leggen we hieronder haarfijn uit waarom.

Meer SalzburgerLand in de zomer? Lees ook de andere artikelen.

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Gooi je ‘outdoor’ kleding maar in de tas, want hoogstwaarschijnlijk ga je niet veel binnen zijn bij een vakantie in Salzburgerland. Met attracties voor jong en oud, eindeloze kilometers aan wandelroutes, fietsroutes en berghutten, biertuinen en terrassen kan de rits van de tent, deur van de hotelkamer of appartement de hele dag dichtblijven.

SalzburgerLand is te bereiken met de auto. Je legt een mooie afstand van ca. 1.000 kilometer af die je in 1 of 2 dagen kunt rijden. De verbindingen met de trein zijn ook steeds beter. Iets minder lang de tijd? Als je sneller wilt kun je met Transavia op donderdag en zondag non-stop van Amsterdam naar Salzburg.

Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern

Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern

Het is verdrietig om te zien hoe de natuur op veel plekken verandert. In Rauris is het allemaal wat rooskleuriger, want hier is de natuur nog zoals die lang geleden ook was – onaangetast en zuiver. Kun je lekker lang van genieten, want als wandelaar kun je uit wandelroutes van alle moeilijkheidsgraden kiezen, zowel in het dal als naar de bergtoppen. Nog spannender is het om een paar etappes van het Hohe Tauern Panorama Trail te wandelen. Etappe 14 en 15 van deze trail lopen dwars door het dal van Rauris naar Kolm Saigurn. Als je de hele trail loopt, leg je in 17 etappes 275 kilometer af: dat is even doorbijten, maar de blaren dubbel en dwars waard.

Te warm in de zomer? Slechte smoes, want je komt langs maar liefst zo’n driehonderd bronnen met koelwater. En die zijn ook allemaal prachtig en divers met een denderende waterval of beek. Een ander prachtig dal is dat bij Seidlwinkl, waar vooral het almenlandschap indruk maakt. Je vindt er ook een speciaal pad waar je van alles over water te weten komt, waaronder over het bronwater van Rauris.

Ook bijzonder is dat het dal van Rauris al eeuwenlang het centrum van de gouddelving in Oostenrijk is, waar je zelf kunt goud delven. En wat we ver vooraf boeken is een tour met een Nationalpark Ranger.

Nog een extra reden om te gaan deze zomer (of net ervoor of erna) is de geldigheid van Nationalpark SommerCard. Van 1 mei tot 31 oktober mag je met deze kaart (te verkrijgen bij een overnachting in de partnerbedrijven in de regio) gratis of met veel korting gebruikmaken van zo’n 60 attracties.

Eten, drinken & slapen

Eten, drinken & slapen

Een avontuurlijke levensstijl vraagt om rust na een dag vol activiteiten. Die benen strekken en rusten doen we dan het liefst in een accommodatie dat er ook nog eens prachtig uitziet en alle gemakken biedt. Gelukkig zijn er tal van accommodaties die aan deze eisen voldoen, waar je niet alleen kunt genieten van een heerlijke lokale lunch of diner, maar ook de mogelijkheid hebt om eropuit te trekken voor nog meer ontdekkingen.

Meer tips voor Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern vind je hier 

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy:  Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. 

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350? En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.