Frankrijk, Parijs31 oktober 2018, door Maartje

Recharge met Shell in Parijs

Frankrijk, Parijs, 31 oktober 2018, door Maartje

Recharge met Shell in Parijs

En voordat je nu begint te steigeren: dat er veel negativiteit is rondom Shell, dat weten we allemaal, wij ook. En juist daarom waren we erg benieuwd naar de groene vorderingen van de multinational. Give the peeps a break, dachten we, en het is een stap in de juiste richting en dat supporten we (zie ook Groene Hoekje) graag (en testen het dan bij voorkeur zelf).

Dat elektrische rijden is allemaal nog een beetje spannend. Voor de aanschaf van een elektrische auto moet je een goede duit in’t zakje doen én je hebt een oplaadpunt nodig. Want de gemiddelde elektrische auto kan ongeveer 200 kilometer rijden. Dus wil je van Groningen naar Maastricht, dan zul je heel goed moeten uitvogelen waar je tussendoor even bij kan chargen voordat je ergens stil staat langs de A73 (en dan heb je aan de ANWB of die jerrycan met wat extra benzine ook niet meer zoveel). En dat opladen duurt dan vaak ook nog zo’n 4 uur. Nog niet helemaal om dus.

Je voelt ‘m al aankomen … Shell en IONITY (de bouwers van de elektrische oplaadpunten) hebben de handen ineen geslagen om al dat elektrische rijden wat gemakkelijker te maken. De eerste oplaadpunten zijn nu een feit, waaronder twee stations ten zuiden van Parijs. En die zijn snel ook, want je kan binnen 10 minuten je auto weer helemaal ‘gerecharged‘ hebben. Kijk, en dat is dus het moraal van het verhaal.

Wij mochten dat testen met, onder andere, een elektrische Jaguar (ja, echt!). Grote schermen en veel knoppen; het is even wennen. En dan hoor je ook nog eens helemaal niets. Na 5 minuten rijden hadden we het onder de knie (“druk jij die knop even in, dan kijk ik wat er hier gebeurt”) – allemaal geheel verantwoord uiteraard. Met de NewMotion app kan je zien waar alle oplaadpunten zijn. Niet alleen die van Shell-IONITY trouwens, maar van alle beschikbare punten. Mocht je de app in Nederland willen gebruiken moet je wel even opletten tussen het verschil in kW – voordat je ergens een hotel moet bijboeken. Wij hebben dit zelf ondervonden (je bent een testpanel of je bent het niet) door onze auto aan een ‘langzame paal’ te hangen. Was niet van Shell (sorry!), maar we moesten laden (dus hé). Kortom: het is een beetje uitkienen waar en wanneer je kan chargen, nog steeds.

Gelukkig waren er ook oplaadpunten bij ons hotel, Le Barn. Auto aan de lader, wij aan de lader. En dat is precies wat je wil: opladen bij Le Barn. Hotel Le Barn ligt 90 kilometer ten zuiden van Parijs waar je de natuur in rijdt langs schattige Franse dorpjes en weilanden om vervolgens bij het hotel uit te komen. Giga veel land, een sauna, een grote haard en heel (maar echt héél) veel kaas en wijn. Recharge yourself. Helaas hadden we twee dagen regen dus wandelen, in de tuin zitten (of paardrijden) zaten er niet in. Zielig voor ons. Moeten we nog eens terug van de zomer. Vinden we niet erg.

Conclusie: er komen steeds meer mogelijkheden om elektrische rijden aantrekkelijk te maken en dat is leuk. Dat Shell haar best doet om groener te denken vinden we fijn. Wel blijft het nog een beetje plannen en toch soms wat spannend (met de verwarming aan loopt de teller ook sneller naar beneden, lees: paniek), maar we kunnen er zeker aan wennen.