8 november 2023, door Sanne Carbaat

Ik ga op reis en ik neem mee..

8 november 2023, door Sanne Carbaat

Ik ga op reis en ik neem mee..

Nee, niet het spelletje. Alhoewel, dat wordt het soms bijna wel als je op vakantie gaat. Het inpakken van de koffer is en blijft iedere keer weer een flinke uitdaging. Vaak nemen we veel te veel mee en gaat de helft ongedragen, gewoon weer in de koffer, mee terug naar Nederland. Omdat het zonde is dat je op de laatste dag tot de ontdekking komt dat je die ene mooie jurk die je speciaal voor dit moment had bewaart niet in je koffer hebt zitten, hebben wij een checklist voor je, waarmee je zeker weet dat je nooit meer iets vergeet én alles draagt.

 

Travelling light? Hebben we ook tips voor!

Begin een week voor vertrek

Begin een week voor vertrek

Het inpakken van de koffer is met een minuut of twintig wel geregeld, als je maar weet wat je mee wilt nemen. Begin vroeg en maak een lijstje. Ook handig als je er een béétje de ruimte voor hebt: je koffer alvast in de kamer leggen en daar beetje bij beetje dingen indoen. Iedere keer dat je er langsloopt, wordt je herinnerd aan het feit dat er nog wat bij in moet, of juist uit. De kans dat je dan iets vergeet is een stuk kleiner. Ben je onverhoopt toch wat vergeten, dan heb je in ieder geval nog voldoende tijd om even de stad in te gaan.

Steel de show met je reiskoffer

Steel de show met je reiskoffer

Weg met saai grijs en zwart: veel leuker om met een felgekleurde koffer te lopen! Uitermate handig ook met bij baggage belt, want dan zie je je eigen exemplaar meteen. Ga je een reiskoffer kopen en vliegen, let dan wel goed op de indeling en het formaat, helemaal nu met al die nieuwe regels wat wel en niet meer mee mag als handbagage..

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je direct bij het inchecken van je koffer een deel van je zakgeld mag inleveren omdat je koffer te zwaar of te groot is. Verschilt per vliegtuigmaatschappij wat wel en niet mag, dus even dubbelchecken kan geen kwaad.

Wat je niet hebt kun je kopen

Wat je niet hebt kun je kopen

Het goed kunnen inpakken van je koffer is een skill (ja, is echt), maar heus, zo erg is het niet als je toch wat vergeet. Zolang je maar zorgt dat je alle belangrijke spullen bij je hebt, kun je de rest op vakantie wel kopen. Het allerbelangrijkst zijn je paspoort, portemonnee en eventueel medicijnen. De rest kun je ook nog gewoon op de vakantiebestemming kopen als het echt echt moet.