NORTVI koffer: een duurzame koffer van Nederlandse bodem

21 december 2020
NORTVI koffer: een duurzame koffer van Nederlandse bodem

Meet NORTVI: een Nederlands merk dat koffers maakt van alleen maar eco-vriendelijke materialen. Verkrijgbaar in drie kleuren en twee uitvoeringen en dé perfecte combinatie van duurzaamheid en design. Een koffer die – zoals ze zelf zeggen – een leven lang meegaat, so choose your color wisely. Dit is waarom jij een NORTVI koffer wil.

Toen ik voor het eerst kennismaakte met NORTVI viel ik voor het design. Hun Instagram pagina en website zijn ‘on fleek‘ en de kleuren en opties van de koffers zijn precies goed, maar toen ik hun verhaal en missie las was ik helemaal enthousiast. Yes, een duurzaam merk uit Nederland!

Lees ook: Met deze 14 reistips wordt reizen nog relaxter.

NORTVI koffer

 

Wat is er precies duurzaam aan de NORTVI koffer?

De binnenkant van de NORTVI koffer bestaat voor 100% uit gerecyclede PET flessen en de buitenkant is gemaakt van gerecycled polycarbonaat. En omdat de koffers gemaakt worden van de sterkste materialen gaat de koffer ook nog eens een leven lang mee.

 

Binnenkant van de NORTVI koffer
Binnenkant van de NORTVI koffer

 

NORTVI zamelt oude koffers en reistassen in om deze te laten recyclen om er nieuwe producten van te maken en het bedrijf heeft als doel om in 2022 een volledig circulair bedrijf te zijn.

NORTVI koffer

Rolkoffertoerisme 2.0

De mannen van NORTVI – het merk is opgericht door drie Nederlandse ondernemers – hebben ook meteen aan een ander heel belangrijk dingetje gedacht bij het ontwerp van de koffer: stille wieltjes! De zwenkwielen van de koffer hebben stille fluisterwielen van de hoogste kwaliteit die ervoor zorgen dat je vrijwel geluidloos over elke ondergrond rijdt. Halleluja! We kunnen weer als rolkoffertoerist op pad zonder boze blikken van binnenstadbewoners.

NORTVI koffers kleuren

 

Drie kleuren, twee modellen

Less is more! De NORTVI koffer is er in drie kleuren: zwart, wit en groen (of midnight black, sand white en rainforest green) en je kunt kiezen uit twee modellen: de essential of de front pocket. De essential is een hardcase koffer en de front pocket editie is dat ook, maar die heeft ook nog een handig vak voorop waar je bijvoorbeeld je laptop of tijdschrift in kunt doen.

Lees ook: Logeren in een airstream op camping Het Bos Roept.

De koffer heeft een afmeting van 55 x 35 x 21.5 cm en is goedgekeurd als handbagage door alle grote luchtvaartmaatschappijen. Ook handig: in de koffer zit een geïntegreerd TSA-slot met cijfercode dus de koffer kan altijd op slot.

De binnenkant van de koffer is praktisch ingedeeld in grote en kleine vakjes die met ritsen te openen zijn. Vooral die kleine vakjes zijn heel handig om geen dingen kwijt te raken in je koffer.

Binnenkant van de NORTVI koffer

 

Wat kost de NORTVI koffer?

De essential koffer kost €189 en de front pocket koffer is door het extra voorvak ietsje duurder: €229. Duur voor een handbagage koffer zou je kunnen zeggen, maar bij NORTVI zijn ze er van overtuigd dat de koffer een leven lang mee kan gaan. Reken dus even uit hoeveel slechte koffers je al versleten hebt en bepaal dan of je tweehonderd euro uit wil geven aan een duurzame NORTVI koffer.

NORTVI koffer

 

Reis met respect

Je betaalt natuurlijk ook extra voor een duurzaam product. Het feit dat de koffer van gerecyclede producten is gemaakt is al fantastisch, maar NORTVI is ook een official supporter van het Wereld Natuur Fonds en zet zich in voor een plasticvrije wereld. “Met onze donaties ondersteunen we gebieden zoals de Aziatische Koraaldriehoek waar we Flying Vets in staat stellen om zeedieren zoals schildpadden en mantaroggen te redden en te behandelen tegen de gevolgen van plastic inname.

De NORTVI koffer is te koop via hun website of verschillende verkooppunten.

// dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NORTVI