Nederland, Amsterdam8 juni 2022, door Michel + Renske

Restaurant Alba is een must visit voor natuuurwijn en dinner in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 8 juni 2022, door Michel + Renske

Restaurant Alba is een must visit voor natuuurwijn en dinner in Amsterdam Oost

Niet iedereen is een sucker voor natuurwijn, maar wij wel. En in Amsterdam Oost, bij Restaurant Alba aan de Wibautstraat, kun je een goede selectie vinden. Bubbels, wit, oranje, rose, rood en zelfs een apart kopje met zoet. Per glas of per fles. Hier weten ze wel raad met de smaakpupillen. Want die natuurwijnen pairen ze ook nog eens als de beste met heerlijke kleine gerechtjes. Dit is de must visit voor een avondje vin de naturel en diner in Amsterdam Oost.

Restaurant Alba

Restaurant Alba

Ok, Het Parool omschreef de Wibautstraat als een soort Berlijn in Amsterdam. Wij zien dat niet zo snel, want we vinden het vooral grijs, druk en lang maar dat je er goed kan eten en drinken dat weten we natuurlijk allang.
Bij metrohalte Wibautstraat vind je een klein, ‘verborgen’ pleintje, met adresjes die voor ieder wat wils bieden.
Op één rijtje vind je daar zowel IJscuypje (gelijk een tip voor als je nog een extra toetje wil), Bar Bouche (daar schreven wij bij BartsBoekje al eerder over) en dus Restaurant Alba. En juist omdat deze drie zaakjes naast elkaar zitten aan een pleintje met (lekker) veel terrastafels, beschut onder een aantal bomen, is dit precies wat het pleintje tot het gezelligste stukje van de Wibautstraat maakt.

 

Ok, dus als je eindelijk een keuze hebt gemaakt uit de vele beschikbare wijnen, of laat de keuze vooral voor je maken door het leuke personeel, wat krijg je dan zoal voorgeschoteld?
Bij Restaurant Alba kies je voor een vier-gangen menu, als je daarvoor gaat kies dan gelijk voor de wijn pairing, of kun je zelf losgaan met het a-la-carte bestellen van de gerechtjes. Met beide keuzes ben je net zo goed af; wil je wat meer controle over wat je krijgt, kies dan lekker zelf. Wil je je juist een keer culinair laten verrassen, laat de chef dan voor jou bepalen.
De gerechtjes zijn klein, niet per-se shared dining maar toch uitstekend om te delen!, en afhankelijk van je keuzes zit je met vier gerechtjes goed. Of kies juist wat snacks vooraf (de Labneh kunnen we aanraden en ook het verse Zuurdesem is altijd goed om erbij te hebben) om vervolgens iets minder gerechtjes te bestellen.
De kaart bestaat uit seizoensgebonden gerechten die een stuk spannender zijn dan die je normaal bij een wijnbar verwacht. Daarnaast wisselen de gerechten vaak en dat betekent dat je dus snel weer een keer terug kan. En oh, bijna vergeten te vertellen; Restaurant Alba heeft een terras van 130m2 met zon tot in de late uurtjes. Waar wacht je nog op?