Nederland, Amsterdam18 januari 2018, door Maartje

8 x op de Wibautstraat Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 18 januari 2018, door Maartje

8 x op de Wibautstraat Amsterdam

De ooit zo lelijke (let's be honestWibautstraat is booming! Hartstikke druk is de Knowledge Mile Community (bestaande uit 30.000 buurtbewoners, 60.000 studenten en honderden bedrijven - dat je het weet) er mee om De Wibaut te (blijven) verbeteren. En met verve want de straat is anno 2018 niet meer te missen. Oke, het is nog steeds niet de meest knappe van onze hoofdstad, maar gezellig is het er wel. En er blijft maar meer aankomen! Hoog tijd voor een lijstje dus: 8 x op de Wibautstraat in Amsterdam. For now. 

The Commons
Op de oude plek van The Pool, onderdeel van The Studenthotel, heeft zich al weer een nieuwe spot gevestigd: The Commons. All the way uit Den Haag (waar stek nr. 1 is gevestigd) komt het restaurant en The Commons is elke dag open voor ontbijt (vanaf 7.00!!), lunch borrel en diner. Op de menukaart staan fijne en diverse gerechten voor, daar hebben we 'm weer, shared dining. Of om gewoon lekker voor jezelf te houden. Kakelvers nog, is The Commons, dus gaat zien.

Wibautstraat 131, Amsterdam

barts-boekje-benji

Benji’s
Zo’n lekkere go to zaak die maar vol blijft lopen, dat is Benji’s. Dat zit ‘m wellicht in de eenvoud. Bij Benji’s eet je een broodje. En drink je een koffie. Van houten tafels (of de grote gezamenlijke tafel in het midden) waaraan je zit op eenvoudige houten stoelen gecombineerd met een overdaad aan groen. C’est tout.

IENS RESERVEER

Op het menu de kleurrijke instagrammable bowls te over, maar, en die vinden we het lekkerste, ook een doodnormale tosti, een spelt- of een wit broodje met tonijnsalade, burrata of huisgemaakte hummus met gegrilde groente (alle 3 top), en voor de liefhebber een bak groene of roze yoghurt. 

Wibautstraat 196, Amsterdam

Barts-Boekje-Stek-Amsterdam-Oost

STEK
Een plek waar wentelteefjes steevast op de menukaart staan, heeft wat ons betreft een streepje voor (want zo lekker). Stek is zo’n plek waar je prima je hele zondag kunt vertoeven. Op de kaart ‘de hele dag ontbijt’ zodat je op zondagochtend prima wat wat langer kunt blijven liggen. Eieren in elke stijlof je nu van eggs benedict, eieren op toast of ei in een potje (the French way) houdt op het menu, maar ook kwark met muesli, croissants met jam en ja, heerlijke wentelteefjes dus. Met crème fraîche en huisgemaakte compote. 

Wibautstraat 95, Amsterdam

Melksnor Familie Café
Van dezelfde eigenaren als STEK is er weer een nieuwe hotspot geopend. Een familie-spot wel te verstaan. Het Melksnor Familie Café is namelijk vooral voor de mama’s en de papa’s van Amsterdam. Verder lekker veel ruimte voor de kinderwagen en een hufterproof geheel. Verwacht echter geen speeltuin: vaders en moeders willen ook lekker zitten, door de stapels tijdschriften bladeren en aan een biertje dan wel wijntje. Voor de kids is er heel veel speelgoed, kinderkoffie en pannenkoeken. Wij zijn enthousiast, voor klein én voor groot!

Wibautstraat 105, Amsterdam

Barts-Boekje-Volkshotel-Amsterdam

Volkshotel + Canvas op de 7e
Het Amsterdamse Volkshotel is en blijft een bovenstebeste lievelings aan de Wibaut. Omdat het uitzicht zo te gek is vanaf het dakterras en omdat de begane grond een van de beste (gezelligste en creatiefste) werkplekken van de stad is. Restaurant Canvas op de 7e heeft naast dat geweldige uitzicht ook een menukaart met opvallende goede gerechten (gezond en lekker zonder daar mee te pochen. Vinden ze namelijk heel logisch. En dat is het ook).

Wibautstraat 150, Amsterdam

Barts-Boekje-restaurant c

Restaurant C
Eén van die dingen die Restaurant C goed heeft begrepen is de cocktailhoek aan de voorzijde van het restaurant: veel te weinig Amsterdamse restaurants bieden hun gasten comfortabele zitjes voor een aperitief, terwijl een goed begin toch echt het halve werk is. Bij restaurant C zit dat wel snor, wat ook geldt voor het eten: de temperatuur waarop één en ander wordt bereid is precisiewerk, wat resulteert in een aantal bijzondere gerechten bereid met vaak veel minder bijzondere ingrediënten. Een positief punt: zo weet je heel prima wat je bestelt en word je toch verrast.

Wibautstraat 125, Amsterdam

Barts-Boekje-the breakfast club wibautstraat

the breakfast club
The breakfast club op de Wibautstraat is al weer één van de vier all day breakfast galore in Amsterdam. Zo’n aardbei-vlierbes-boekweitpannenkoek-met-bioverantwoorde-homemade-linksgedraaide-stroop er naast is echt wel je van het. En wat een stapel. En wat lekker. En we eten er nog een. En nog een. Maar ook voor een goeie borrel kan je hier terecht. Zin in een cocktail? No problemo. Van de mimosa’s tot de gin tonics, het staat allemaal op de kaart bij the breakfast club op de Wibautstraat.

Wibautstraat 56, Amsterdam

Barts-Boekje-Drovers Dog Amsterdam

Drovers Dog Wibautstraat
Een Aussie-style eet-café voor ontbijt, brunch, lunch, borrel en diner. Met de allerlekkerste zelfgebakken taartjes, koffie, een goede menukaart (lekkere mix tussen de gezonde en iets wat minder gezonde hap). Met al weer drie vestigingen op hun naam, blijft dit toch wel de aantrekkelijkste van het stel. Én tot laat open, 2 pluspunten voor de Drovers Dog op de Wibautstraat.

Wibautstraat 206, Amsterdam

En 'on the way': Litedark Urbanfood
Na al heel wat jaren te vinden te zijn op de Utrechtsestraat in Amsterdam, is Litedark Urbanfood onderweg naar de Wibautstraat. Het concept? Een goede balans tussen gezond leven maar toch ook kunnen genieten (de lite en dark side). En op die nieuwe plek voegen ze daar gelijk een dinerkaart aan toe. Gezond genieten van ’s ochtends tot ’s avonds. Ook tijdens de borrel! Ja echt. Dan toveren ze die gezonde shakes gewoon om tot cocktails.

Wibautstraat 107, Amsterdam

x Juliette