Frankrijk, Parijs4 juli 2019, door Maartje

restaurant Carbon in Parijs – forever Franse favoriet

Frankrijk, Parijs, 4 juli 2019, door Maartje

restaurant Carbon in Parijs – forever Franse favoriet

De jongste blijvende favoriet in de hoofdstad van Frankrijk moet restaurant Carbón zijn, een vooral-vlees-restaurant in Rue Charlot (op een steenworp van Café Charlot, een enorme aanrader voor de hele dag maar vooral voor het ontbijt – hadden we maar meer tijd, dan bleven we doodleuk tips geven...). Afijn, terug naar restaurant Carbón in Parijs.

restaurant Carbon Parijs

restaurant Carbon Parijs

Allereerst de algehele knapheid van het restaurant, het oog wil immers ook wat: marmeren tafelbladen, schoon gestoken bakstenen muren, volop planten en gezellige zitjes. Dan hetgeen wat op die tafels komt, bereid door een chef die voorheen bij restaurant Au Passage achter de pannen stond (ook op deze site vermeld want ook een keiharde favoriet in Parijs): vooral vlees van de grill en een ribeyesteak die eigenlijk niet te missen is (hoewel met wel zes tientjes voor twee personen best wat aan de prijs). Ook voor het haantje van de grill en de lamsschouder komen we graag terug.

Nagenoeg alle gerechten worden geserveerd met aardappelen met kruiden en rode wijn- saus geroosterd met eendenvet – wij vroegen een tweede bakje, niet omdat het niet genoeg was, wel omdat het zó lekker was. Makreel komt van diezelfde eerdergenoemde grill. Een hele vis is het, met huis- gemaakte aïoli en een rijke risotto met kool en octopus. Ben je al vertrokken? Snap. Wegspoelen doe je een en ander met een van de goedgekozen natuurwijnen.

Foto’s door Sophia van den Hoek voor Little Escapes