De perfecte spot: Restaurant Celia, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 24 maart 2022, door Anna Sophie Wellink

De perfecte spot: Restaurant Celia, Amsterdam

Een nieuw restaurant openen in crazy times is op zich al een diepe buiging waard. Helemaal als je het zo goed en tot in de puntjes verzorgd doet als restaurant Celia in het Kimpton de Witt hotel doet. Go Celia, go horeca, go uiteten

 

Restaurant Celia Amsterdam dus, onderwerp van gesprek en het restaurant van Hotel Kimpton de Witt opende 1 oktober 2020 haar deuren. Van Kimpton de Witt waren we al fan en nog meer met Celia. Je kunt er de hele dag door terecht, maar moeten we kiezen, dan gaan we voor de Celia brunch. Die is namelijk spot on. Of Taco Tuesday, dat is ook een uitje. Of gewoon op een donderdagavond om het vroege weekend goed in te luiden. Of.. Ok, you get the point. Er is geen slecht moment om bij Celia aan te schuiven.

Brunch at Celia

Brunch at Celia

Wat riekt er meer naar weekend dan een uitgebreide brunch? Juist. Helemaal niks. En dus haken we maar wat graag aan bij de Brunch at Celia voor het ultieme weekendgevoel. Oke, en een beetje voor het gevoel in Californië te zijn: want dat is de keuken én de vibe tijdens Brunch at Celia ten voeten uit.

Op zaterdag en zondag neem je vanaf 12.00 uur plaats in het prachtige, simplistische 60’s design van Celia (love love love) waar de frisse citruskleuren – met behulp van een beetje California dreaming – je voor je gevoel even naar de andere kant van de oceaan brengen.

With a twist

With a twist

Wat er op de kaart staat dan? Weten we! De brunchkaart van Celia bevat een mooi rijtje aan frisse gerechten – van zoet tot hartig – die allemaal net even wat spannender zijn dan je misschien gewend bent. Wat dacht je van een lemon ricotta pancake, een everything bagel met gerookte vis en mierikswortel, een smoked mushroom taco en een warme cinnamon bun met een glazuur van tonkabonen? Nom! En ja, koters kunnen met een gerust hart mee: voor hen zijn er een aantal speciaal samengestelde gerechten.

Maar ook aan een beetje liquid lunchen is gedacht hoor. We doen immers vakantie-stijl. Voor € 35,- per persoon kies je twee brunchgerechten en geniet je van een karaf – per persoon – gevuld met Mimosa, Bellini of Bloody Mary. Nom maal twee.

Brunchfeest at Celia vindt plaats op zaterdag en zondag van 12.00 t/m 16.00 uur.

Taco Tuesday @ Celia

Taco Tuesday @ Celia

Op de dinsdagen hoef je niet meer te bedenken wat je gaat koken, want je gaat uiteten. Waar? Hebben we ook hier voor je bedacht, want op dinsdag is het Taco Tuesday bij Celia en dan kun je voor een heel schappelijke prijs echt heel lekkere tac’s eten. Taco’s met pulled pork, taco’s met ceviche (absolute favoriet – zo fris, scherp van de limoen en romige van de avocado) en taco’s met gerookte mushroom voor onze vegavrinden. De bediening is supervriendelijk, komen gezellig bij je zitten en weten precies welke wijn je bij welke taco moet bestellen.

Celia, zuchtje zeewind

Celia, zuchtje zeewind

Zoals gezegd: in restaurant Celia waan je je een beetje in Amerika. The good part. Niet het Amerika als in fast food Amerika, maar Amerika als in Californië. Een zonnig zeebriesje door het centrum Amsterdam zeg maar. Nee, niet die Hollandse zeebries à la windkracht 5, nee een comfortabel briesje, zo’n relaxed briesje. Het design is van Jacu Strauss (die ook de hele en beeldschone renovatie van hotel Pulitzer deed) en het team van Lore Group, die ook Super Lyan (de bar van het Kimpton de Witt) hebben ontworpen, hebben hier bij Celia ook weer goed hun best gedaan. Simplicity is key. Gezellig, sfeervol, California in de 60’s en 70’s.

Frisse en vrolijke kleuren, gele banken, witte en zwarte tegeltjes op de muren, knappe barkrukken, opvallend veel leuke lampen en dat allemaal met de warme kleuren van de houten vloer en details.

Een voorliefde voor lokale en duurzame ingrediënten mag in onze ’20 meer dan ooit het menu bepalen, het was in 1950 al de basis van een nieuwe culinaire stroming in de Verenigde Staten. Een keuken die invloeden van over de hele wereld samenbrengt in frisse gerechten.

Californië kitchen

Californië kitchen

De Chef, Wolfgang Birk is bekend van zijn werk voor de Amerikaanse Kimpton EPIC Miami en Casa Casuaringa. Wolgang laat zich inspireren door de Californië keuken. Hij kookt bij Celia licht, fris, gezond maar wel comfort. Die keuken uit Californië, oh my die keuken die is goed, beter, best. De kaart is markt gebonden, markt gestructureerd, you get the point? De ingrediënten zijn vers en simpel, geen poes pas hier. Je kunt bij Celia gaan voor luxe, met een voorgerecht als octopus of je gaat voor voedzaam en comfort met corvina, steak of een geroosterde kip met citrus waar je U tegen zegt. Fijn, voor ieder wat wils dus. Opvallend, de prijzen zijn ontzettend good to go. Hoofdgerechten al vanaf 15 euro.

Deel een hele zeebaars a la plancha met ponzusaus samen met je +1, heerlijk, vers met alles erop en eraan. En bestel er dan een bloemkool met yusu en feta bij.

Leuk om te weten: Celia is van dezelfde eigenaren van restaurant Jansz en Pulitzer Amsterdam, vinden we ook al zo’n topper van een plek in de stad. Celia is woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner, van 17:00 uur tot 22:00 uur. Aanrader: eerst eten bij Celia daarna de hoek om en door naar de bar Super Lyan, ze staan ook in Dé guide waar je de lekkerste cocktails van Amsterdam vindt. 

Celia Amsterdam