België, Antwerpen20 september 2022, door Isa de Laat

Fine art meets fine food bij restaurant Madonna in het KMSKA in Antwerpen

België, Antwerpen, 20 september 2022, door Isa de Laat

Fine art meets fine food bij restaurant Madonna in het KMSKA in Antwerpen

Is het een restaurant? Of is het een museum? It's best of both worlds bij restaurant Madonna in Antwerpen. Niet het minste museum waarin een horecazaak is gevestigd, maar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) met een echt goed restaurantconcept. Tijdens de openingsuren van het museum is het een Grand Café en ’s avonds tovert de zaak zich om tot cocktailbar en fine dining restaurant. Fine art meets fine food, met gerechten geïnspireerd op het museum (want ja, we krijgen trek van de schilderijen met goedgevulde tafels).

 

Madonna who? Fun fact: de naam is niet zomaar gekozen. Als je kijkt naar de klassieke kunst, dan is Madonna een van de meest getoonde beelden. Die beelden zijn volop aanwezig in het museum en vanaf september 2022 dus ook als culinaire topper.

Nog tips voor een stedentrip Antwerpen nodig? Pak deze lijst er zeker even bij. 

 

Madonna Antwerpen

Madonna Antwerpen

Helemaal leuk zo’n museum, maar na rondslenteren krijgen we trek en willen we de benen wat laten rusten. Al helemaal als we al de schilderijen zien met goedgevulde tafels…

Daarvoor kun je aankloppen bij Madonna. Een grand café, fine dining restaurant en dé bar van het KMSKA. En voor zij die geen trek hebben in een museum of simpelweg de tijd niet hebben: iedereen is welkom bij Madonna. Tijdens de openingsuren van het museum is het een Grand Café en ’s avonds tovert de zaak zich om tot cocktailbar en fine dining restaurant.

En dat museum zie je ook terugkomen in de menukaart, die geïnspireerd is op kunst uit het museum.  Denk bijvoorbeeld aan de beroemde schilder James Ensor met zijn schilderij ‘De oestereetster’, drie keer raden wat de ‘Groentenmarkt’ van Joachim Beuckelaer is: dat schreeuwt dus groenten op je bord.

Foto’s: VERBRAEKEN x BISET architects (@verbraekenxbiset)