België, Antwerpen9 mei 2022, door Nina van Hilst

Winkelen in Antwerpen: kleding, interieur en voor kinderen

België, Antwerpen, 9 mei 2022, door Nina van Hilst

Winkelen in Antwerpen: kleding, interieur en voor kinderen

Als we aan Antwerpen denken, denken we winkelen. Deze mooie, historische stad heeft altijd al de beste selectie boetieks gehad, waar ze de bijzondere items uit collecties hebben hangen. Het winkelsucces begon al in de sixties. En in de 80's en 90's kwamen de high end merken - waaronder de winkel van Dries van Noten in Het Modepaleis - rondom de Nationalestraat en de jeanswinkels in de Kammenstraat. Waar moet je tegenwoordig zijn om te winkelen in Antwerpen? Hier een groeiend lijstje boetieks voor kleding, interieur en voor kinderen.

 

Van al dat gewinkel krijgen we honger. Hier Barts Best of Antwerpen om lekker te eten.

Enes

Enes

Deze women’s only store is een plaatje. In een mooi statig oud gebouw vind je dames kleding, schoenen, accessoires en wat homeware als kandelaars, boeken en servies. Qua collecties heeft Enes een mix van wat duurdere merken en middensegment (zoals ze dat noemen) merken als Loïs en Second Female. En van klassieke kleuren als beige en wit naar lekker veel kleur en prints. De Volkstraat, waar Enes gevestigd zit, is sowieso een leuke straat om doorheen te wandelen.

Haven Surf

Haven Surf

Voor de sporty ones zit in dezelfde Volkstraat de surfshop Haven. Voor mannen, vrouwen en kids verkopen ze hier boards, wetsuits en lekker veel likeminded lifestyle items. Toffe kleding van merken als Patagonia, Vans, La Paz en Haven. Maar ook caps, schoenen, boeken en outdoor gear als parasols, Yeti koelboxen, kampeerstoelen en drinkbekers. We want it all.

Space Kids

Space Kids

Er wordt steevast meer voor mini gekocht dan voor onszelf. Wil je dit niet, vermijd deze winkel dan zeker. Space is de kinderwinkel van de prachtige chique winkel Princess. Merken als Stella Kids, Caroline Bosmans, Mini Rodini, Main Story en The Animals Observatory knallen lekker kleurrijk de winkel door. Met lege handen vertrekken lijkt toch echt onmogelijk. Mocht je weleens in Knokke komen, daar zitten ze ook.

Graanmarkt 13

Graanmarkt 13

Welbekend, maar dit lijstje is niet compleet zonder. Graanmarkt 13 is een winkel, restaurant en beauty van een appartement onder één dak. De winkel is een concept store voor vrouwen, mannen, beauty en interieur. Met vooral veel onbekende maar mooie merken. Qua stijl zijn het de wat strakkere, klassieke merken met een lekker luxe-gevoel (oké, en prijs). Om jezelf goed te verwennen en/of te laten inspireren.

Paulette in 't stad

Paulette in 't stad

Voor wie niet vies is van wat mixen, matchen en clashen in je interieur is er Paulette in ‘t stad. Deze vrolijke winkel combineert vintage meubels met berberkleden, de mooiste lampen en kleurrijke accessoires en kleine meubels.

 

Eerder maakten we een lang lijstje interieurwinkels in het Antwerpse.