Nederland, Amsterdam13 oktober 2022, door Isa de Laat

Café Moos (lid van Fam. Goudvisch) aan de Spaarndammerstraat is een ode aan de Amsterdamse kroeg

Nederland, Amsterdam, 13 oktober 2022, door Isa de Laat

Café Moos (lid van Fam. Goudvisch) aan de Spaarndammerstraat is een ode aan de Amsterdamse kroeg

Een ode aan de Amsterdamse kroeg, kijk daar worden we vrolijk van. En dat is de belofte van Café Moos, het jongste lid van de Amsterdamse Goudvisch familie. Zo'n plekje waar het lekker toegankelijk is voor iedereen en gewoon knetter gezellig, all day, every day. Een gezellig buurtcafé, waar ze weten hoe je een feestje moet bouwen. Café Moos dus, in een kek hoekpand in de Spaarndammerbuurt (aan de Spaarndammerstraat).

 

Café Moos is, zoals gezegd, lid van de in Amsterdam bekende Fam. Goudvisch. Mocht dat vraagtekens oproepen, dan helpen we je graag een handje: dat wil zeggen dat ze een telg zijn in een horecafamilie met familieleden als Arie, Bonnie en De Neef van Fred. Allemaal van die fijne, knap vormgegeven, no bullshit zaken in Amsterdam.

Café Moos

Café Moos

Voor eigenaar Joost Lebesque was het “een jongensdroom die uitkomt. Een gezellig buurtcafé, waar het elke dag een feestje is. Voor de buurt, de gasten en het personeel.” Zo Joost, daar is gesproken…

Moos is ’s ochtends je vriend voor een goede kop koffie, bij de lunch sluit je aan op het zonnige terras en in de avond gaat het los. Een uitgebreid diner staat je dan te wachten. Dat je een feestje kan bouwen bij Café Moos, merk je pas echt op de vrijdagmiddag: oh hallo, after work borrels. Dat is overigens meteen onze favoriet: we waren qua menukaart best verrukt over de originele borrelhappen, zoals de heerlijk spicy worst met jalapeño en een – 10 punten – Amsterdams uitje. En ook een hele lekkere fles Chablis voor een goede prijs zorgt ervoor dat we zeker terugkomen. Eerlijk is eerlijk: helemaal onder de indruk van de salades/vega-gerechten waren we niet, maar hé, dat is ze absoluut vergeven. Want typische bistrogerechten met Goudvisch klassiekers, zoals biefstuk en een kippetje, zijn natuurlijk top.

Café Moos