Nederland, Amsterdam3 augustus 2021, door Michel + Renske

Bakkerij Wolf – shared dining in de Wolvenstraat

Nederland, Amsterdam, 3 augustus 2021, door Michel + Renske

Bakkerij Wolf – shared dining in de Wolvenstraat

Anyone cinnamon bun met cocktails? Daar zeg je geen nee tegen. Bij Bakkerij Wolf in de Wolvenstraat kun je binnenstappen voor een lekker ontbijt, een hele smakelijke lunch maar ook voor een haute cuisine diner. Naast het restaurant, zit nog een aparte ruimte waar je die heerlijke zuurdesem broden en amandelcroissants uit de bakkerij af kan halen zodat je ook het thuisfront hiermee kan verrassen. Dus ben je aan de  En ja, dat is feest. Dus ben je aan de wandel in de gezellige 9 straatjes, zorg dat je hier een pitstop maakt.

 

Meteen ook een rondje ambachtelijke bakkers in Amsterdam? Doen!

 

Bakkerij Wolf

Bakkerij Wolf

In de oh zo leuke Wolvenstraat in Amsterdam vind je Bakkerij Wolf. Het is een plaatje. Interieurontwerpster Anne Claus, bekende van de show (o.a. Republiek Bloemendaal komt van haar hand en ja, dat is zo ongeveer de mooiste zaak van Nederland), heeft er een heel fijne plek van kunnen maken. Witte marmeren tafels, houten elementen en prachtige kunst van Atelier Julie Haverkamp aan de muur.

 

Oja, naar het toilet gaan was nog nooit zo leuk. Je kunt dan een kijkje nemen in de bakkerij where Paula, a.k.a bovenstebeste bakker, works her magic in de keuken van het café. In deze keuken staat de chef van Morgan & Mees (beide zaken zijn van hetzelfde team), die de fantastische kaart heeft vormgegeven. Wat dacht je van shakshuka met focaccia? Ook de kimchi tosti op zuurdesem brood is een dikke aanrader. Met wat gelukt schijnt de zon en neem je plaatst aan één van de vier tafeltjes die buiten voor je klaarstaan. Tip: doordeweeks is het iets rustiger dan in het weekend, en kun je hier heerlijk flexwerken met je laptop en een goede kop koffie en amandelcroissant.

Dineren bij Bakkerij Wolf doe je van woensdag tot en met zaterdag van 18:00 tot 22:00.  Hiervoor reserveer je van te voren, maar niet getreurd – ze houden altijd plekken over voor walk-ins. En nee, om 22:00 sluit de toko niet. Want na sluit maakt het team zich klaar voor de naborrel, en mag de muziek een tikkeltje harder worden gezet.

In de zomer staan de deuren wagenwijd open, waardoor je het gevoel krijgt alsof je half binnen/half buiten eet. Bij het raam is dan ook onze lievelingstafel. Zo kun je alle voorbij gangers goed bekijken. Liever wat intiemer? Kies dan voor een tafeltje achter in het restaurant. Kun je gelijk een beetje meespieken met de chefs in de keuken.

Wat kun je verwachten van het menu? Shared dining op haute cuisine niveau. Bijzondere gerechten die je niet bij je reguliere restaurant op de hoek verwacht. Borrelen met een Zeeuwse oester en een bubbeltje klinkt als muziek in de oren. Kokkels, gebakken spitskool, gefrituurde oesters op een gekookt ei, steak tartaar met chorizo crème en chickenwings in een blauwekaasdip. Need we say more? Wolf pakt uit, draait specials en gaat met het seizoen mee. Met een regelmatig veranderend menu blijft het een feestje voor de smaakpapillen. Overigens stelt de drankkaart ook zeker niet teleur. De oranjewijn met bubbel, maar ook de cocktails, zeg je u tegen. Blijf dus vooral voor die naborrel (na 22:00) aan de bar hangen, want het is meer dan gezellig bij Bakkerij Wolf.