Nederland, Amsterdam9 december 2022, door Maartje

6 x zondags ontbijt in de Pijp (Amsterdam)

Nederland, Amsterdam, 9 december 2022, door Maartje

6 x zondags ontbijt in de Pijp (Amsterdam)

Even rust na een lange week? Een ochtend met op de to do list enkel en alleen staren over een kop koffie? Ga lekker buiten de deur ontbijten. Dit zijn de aanraders van jouw (zondag)ochtend. Voila, 6 x zondags ontbijt in de Pijp om de dag perfect te beginnen. Geen zin om te lopen of fietsen? Dan is de Birò je beste vriend die je snel (en droog!) naar de Pijp brengt.

 

 

 

 

Scandinavian Embassy

Scandinavian Embassy

Blank houten toonder, een smalle bar voor het raam, nog smallere wandtafeltjes en 1 lange tafel achterin de zaak, that’s it. En een machtig lekker broodje zalm plus de lekkerste eieren van de stad, want dat kunnen ze, die noorderlingen – de eigenaren van Scandinavian Embassy komen uiteraard uit Zweden. Ook een aanrader: de theesapjes.

Coffee & Coconuts

Coffee & Coconuts

Acht jaar na de opening is Coffee & Coconuts op de Ceintuurbaan er niet rustiger op geworden. Niet gek, want CT blijft leuk, verfrissend en vernieuwend – just how we like it. Genoeg ruimte voor je laptop, maar ook laptopvrije tafels als je ‘ouderwets’ wilt kletsen, een knoerd van een lunchkaart en dito drankenmenu. En dan de locatie. Heerlijk centraal en in het oude Ceintuur Theater (DOL op oude panden met ooit een ander bestemmingsplan op centrale plekken).

Omelegg

Omelegg

Geen weekend zonder ei-ontbijt. Het mateloos populaire Egg in Brooklyn bewees het dus Nederland volgde met zijn eigen variant: Omelegg in de Amsterdamse Pijp. Een briljant plan, heerlijk Hollands (met een Oostenrijkse slag) uitgevoerd. De ei-keuzes zijn eindeloos, de koffie prima en met de versgebakken taart van het zaakje is ook helemaal niks mis.

Bakers & Roasters

Bakers & Roasters

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder onze vrienden uit Nieuw Zeeland en Brazilië. Het menu van Bakers & Roasters heeft nagenoeg alles wat je zou willen voor jouw uitgebreide brunch. En dus ook: pannenkoeken met huisgemaakte stroop en het bananenbrood zijn te lekker. Je wil het. Be warned: de muziek staat wel vaak ietsiepietsie te luid,

Wild & The Moon

Wild & The Moon

Wild & The Moon is overgevlogen uit Parijs en heeft inmiddels al twee vestigingen in Amsterdam. In januari 2022 opende de eerste in de Pijp en in september volgde nummer twee op de Zuidas. Op het menu vind je onder andere sapjes, bowls, soepen en salades. Alles is biologisch, vegan en vrij van gluten en geraffineerde suikers. De porties zijn relatief klein en aan de prijzige kant, maar dan heb je wél een lekker vers sapje of hapje wat dagelijks vers wordt bereid in het WILDlab.

Little Collins

Little Collins

Little Collins is de naam van een straat in Melbourne vol eersteklas restaurants en fijne bars. En van een restaurant annex bar in de Amsterdamse Pijp, gerund door sympathieke Ozzies. Het is een eerbetoon aan hun home city Melbourne en alles wat ze graag eten en drinken. De brunchkaart is fantastisch, helemaal voor bij wie broodjes en uitsmijters de neus uitkomen. We noemen: gepocheerde eieren, chiliboter, bloemkool en labneh. Da’s nog eens wat anders dan een tosti ham-kaas.