Nederland, Den Haag13 december 2019, door Margaux van der Mieden

3 x de leukste restaurants van Den Haag

Nederland, Den Haag, 13 december 2019, door Margaux van der Mieden

3 x de leukste restaurants van Den Haag

Oh oh Den Haag is weer aan de beurt. Via INSIDER kun je topperdertop restaurants reserveren. Dit weten wij, want wij hebben er aantal uitgetest #zwaarleven. Leest u mee.

Bøg

Bøg

Het Scandinavische restaurant Bøg (dat spreek uit als Beu) zit op de Prinsenstraat in Den Haag en jeetje pietje, wat een verdomd goed restaurant is dit zeg. New Nordic Cuisine noemen ze het zelf, en origineel én bijzonder is het er. Fermenteren, roken en pekelen zoals ze dat in Denemarken en Zweden doen. Je kunt kiezen uit een vegetarisch menu of een vlees/vis menu en dit bestaat uit 5 gangen, allebei even lekker! Het gerecht met knolselderij, truffel en eekhoorntjesbrood is ééntje die nog vaak terug komt in onze dromen. Ook het gerecht met duif, gerookte biet en bessen was een kunstwerk op een bord. En de duif krijgt dikke vette tien, zo mals was-ie.

 

Tommy's en Zuurveen

Tommy's en Zuurveen

De twee vrienden Tom Janssen en Teun Zuurveen zijn al buddies sinds de basisschool. Later zijn ze elkaar even uit het oog verloren, maar eenmaal back together was het weer als vanouds. Restaurant Tommy’s en Zuurveen aan de Veenkade was snel een feit met Tom aan het roer en Teun achter de kachel. Bij Tommy kun je wederom kiezen uit een vegetarisch menu of een vlees en vis menu. Oh en leuk om te weten: Bøg en Tommy’s zitten praktisch naast elkaar.

Lees hier meer over 070

Meatcave

Meatcave

Restaurant Meatcave begon ooit in een oude kelder in Leiden (dat verklaart de naam), toen verhuisde de hele boel naar Rotterdam (om de hoek van de altijd leuke Witte de With) en nu is Meatcave ook te vinden in Den Haag.

Wat er op het menu staat bij restaurant Meatcave? Wel, surprise surprise: er is geen menu! Nee joh, doe niet zo gek? Ja hoor, niet gelogen. De vakkundige chefs (en tevens experts in alles wat van de Big Green Egg komt, nomnomnom) wisselen met grote regelmaat het menu. Ga je er eten, dan zijn de gerechten per gang een verrassing. De enige regel die geldt is dat er uitsluitend wordt gewerkt met verantwoorde producten waarbij rekening is gehouden met het welzijn van dieren.

INSIDER

INSIDER

Alle hierboven genoemde restaurants zijn een INSIDER (onderdeel van TheFork): een selectie met de beste restaurant (vaak ook iets luxer en duurder). En in deze INSIDER selectie kom je niet zomaar, nee nee,  hiervoor moet het restaurant een vermelding hebben in de Bib Gourmand van Michelin of Gault Millau of en een 9 of hoger krijgen als beoordeling.