20 december 2019, door Daimy

De restaurants to watch in 2020

20 december 2019, door Daimy

De restaurants to watch in 2020

Voor iedereen met het goede voornemen om zoveel mogelijk nieuwe restaurants te bezoeken (hey hoi, vriend van Bart): een jong lijstje dat we lekker aan blijven vullen (dus bookmark 'm meteen, kun je nooit wat missen). Omdat je soms niet weet waar je moet zoeken: dit zijn de restaurants die in 2020 de deuren openen en die je in de gaten wilt houden. We zien je daar!

Bar BAUT

Bar BAUT

Lekkâh begin van 2020: BAUT komt namelijk met een permanente locatie. Ja, u leest het goed: na 6 (!) verschillende locaties heeft BAUT een permanent thuis gevonden. Vanaf 13 januari gaan wij met gierende banden richting de Stadionweg in Amsterdam Zuid om te borrelen bij Bar BAUT. Oja, ook om wat te eten. Alleen de beste gerechten van alle BAUT edities hebben de selectie gehaald en staan op de menukaart bij deze bar van BAUT.

Bar BAUT

 

Restaurant Felix

Restaurant Felix

The word is out: begin volgend jaar gaat Felix open, een restaurant die zijn naam te danken heeft aan de locatie: het prachtig gerenoveerde cultuurcentrum Felix Meritis op de Keizersgracht. Noem een andere jongensnaam dan Felix beginnend met F en je komt meteen uit bij de chefkok: Floris van Straalen. Totally meant for each other. Op het gebied van eten zitten we goed bij Floris; er wordt niet met een menukaart gewerkt. Je kan dus alleen kiezen hoeveel gangen je wilt en dan is het een verrassing wat je krijgt.

Restaurant Felix

Apollo Hotel Amsterdam

Apollo Hotel Amsterdam

Het Apollo Hotel Amsterdam doet aan stoelendans, zo verhuist ons geliefde Restaurant Bodon, La Grande Brasserie naar The Living Room en sluit hierdoor voor een tijdje de deuren. Echt maar een tijdje hoor, want vanaf februari kunnen we weer in het hotel terecht voor een heerlijke Franse maaltijd. Pourquoi? La Grande Brasserie wordt vastgeplakt aan The Harbour Club en dat betekent een groot buitenterras erbij inclusief een nog beter uitzicht over mooi Amsterdam. Weet je gelijk waar wij onze zomerdagen gaan vieren. Good to know, The Harbour Club en de huidige The Living Room blijven gewoon open tot de heropening van de nieuwe restaurants.

Apollo Hotel Amsterdam 

Clos

Clos

Een andere leukerd die in 2020 de deuren opent is wijnbar en restaurant Clos. Wijngenie Rutger De Witte opent in maart dit nieuwe pareltje in Amsterdam Oost. Met dank aan een crowdfundingactie is de verbouwing van Clos in elk geval al hartstikke aan. En de titel wijnbar is dik verdiend, er staan namelijk meer dan 100 verschillende handgemaakte wijnen op de kaart, hallelujah! Ook wil Rutger de aller beste charcuterieplank van Amsterdam serveren #welike.

Clos