Nederland, Amsterdam20 november 2019, door Margaux van der Mieden

Nieuw en bijna open: restaurant Felix in Amsterdam Centrum

Nederland, Amsterdam, 20 november 2019, door Margaux van der Mieden

Nieuw en bijna open: restaurant Felix in Amsterdam Centrum

Een paar weken geleden kregen wij een bijzonder geheimzinnig bericht. 'Er komt een nieuw restaurant genaamd Felix'. Verdere informatie (noem een locatie, openingsdatum, type keuken, naam van de chefkok etc) was top secret. Niet geheel onbelangrijk voor het schrijven van een artikel. Afijn, de Bartjes gingen met bivakmutsen op pad om meer info te ontfutselen, want ja, wij zijn natuurlijk ontiegelijk nieuwsgierig naar dit nieuwe ding. En jij met ons. Missie geslaagd: we hebben op al onze vragen een antwoord. Leest u mee.

Restaurant Felix

Restaurant Felix

The word is out: begin volgend jaar gaat Felix open, een restaurant die zijn naam te danken heeft aan de locatie: het prachtig gerenoveerde cultuurcentrum Felix Meritis op de Keizersgracht. Een knots van een pand bestaande uit acht zalen met verschillende functies. Een vergaderzaal en een ruimte die gebruikt gaat worden voor exposities. En in één van deze zalen binnenkort dus restaurant Felix. Een eetplek met veel grote ramen en een ruimte waar het net lijkt alsof je buiten aan het eten bent. Vinden we leuk!

 

Nieuwe (niet te missen) restaurants in Amsterdam. Klik hier

Noem een andere jongensnaam dan Felix beginnend met F en je komt meteen uit bij de chefkok: Floris van Straalen. Totally meant for each other. Op het gebied van eten zitten we goed bij Floris. Ooit begonnen als stagiair bij Oud Sluis***, onder leiding van niemand minder dan Sergio Herman. De laatste jaren heeft Floris gewerkt bij restaurant Envy in Amsterdam en nu is hij helemaal ready om aan de slag te gaan bij Felix. Floris heeft ons alvast laten weten wat er straks allemaal in de keuken gaat gebeuren. Felix wordt fine dining in combinatie met new Dutch cuisine. Veel lokale producten, alles even vers. 

We snappen trouwens waarom er zo mysterieus werd gedaan rondom het restaurant. Het zit gewoon in de genen: Felix gaat namelijk niet werken met een menukaart. Je kan alleen kiezen hoeveel gangen je wilt en dan is het een verrassing wat je krijgt. Lekker is het sowieso. De keuze gaat bestaat uit 4, 5 of 7 gangen voor het diner en 3 of 5 voor de lunch. Geen slappe hap bij Felix, het restaurant is namelijk alle dagen in de week geopend voor lunch en diner.

Restaurant Felix