Nederland, Vlieland20 juli 2022, door Isa de Laat

De beste restaurants op Vlieland

Nederland, Vlieland, 20 juli 2022, door Isa de Laat

De beste restaurants op Vlieland

We zijn fan van Vlieland! Mocht dat nog niet duidelijk zijn: we hebben een lijstje met beste strandtenten van het eiland en een algemeen lijstje met het leukste van Vlieland. Maar goed eten, dat kun je er ook. Vandaar in dit lijstje de beste restaurants op Vlieland.

Strandtenten

Strandtenten

Als we op Vlieland zijn, willen we op het strand zijn. De hele dag rondhangen in het zand en de dag afsluiten met een diner in de strandtent. Keuzestress zul je er niet krijgen, want Vlieland kent maar twee strandtenten.

OOST op Vlieland is de eerste en dat is de zomerfavoriet. De strandtent wordt elk jaar begin april opgebouwd en aan het einde weer afgebroken. Het is een lekker laagdrempelig visrestaurant met stijl. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavond serveren ze een verrassingsmenu met vis, schaal- en/of schelpdieren.

De tweede strandtent is ‘t Badhuys. Een fijne plek met lekkere zitplekken en een goede hap. De keuken is geïnspireerd op de verschillende seizoenen en de locatie. Veel vis uit de zee dus, maar ook burgers en spareribs bijvoorbeeld. En een fijne kinderkaart, ook niet geheel onbelangrijk.

Plezant

Plezant

Door naar de dorpsstraat, want daar zit dit ontzettend knusse bar-café-restaurantje met een leuk terras. Ofja zeg maar gerust terrasje. Bij Plezant ontstaat een heerlijk huiskamergevoel. De meeste gerechten worden bereid op de Big Green Egg. Aanrader? De burgers.

Plezant

Gestrand

Gestrand

Misschien wel favoriet op Vlieland: Gestrand. Dit is het paviljoen aan het wad en hier worden we heel vrolijk van. Op het menu vind je biologisch, duurzaam en huisgemaakte keuzes. Ook nog een stoer interieur en een goede plek voor de koters. Althans overdag dan, in de avond gaat de muziek wat harder namelijk (hallo, feestje).

In de zomer zijn ze zeven dagen in de week open en zit je heerlijk op het terras. Gestrand weet precies hoe je wil relaxen aan zee.

Restaurant Zuiver-Vlieland

Restaurant Zuiver-Vlieland

Feestje op Vlieland, dankzij de gerechten van Restaurant Zuiver-Vlieland. Where? Gevestigd in hotel-appartementencomplex Vlierijck, vlakbij de veerbootterminal en de Dorpsstraat. En oké, het wisselend culinair vijfgangendiner is heerlijk, maar het daarbij perfect afgestemde wijnarrangement misschien wel beter.

Pure en eerlijke producten uit het seizoen ( liefst uit eigen moestuin en van Streekboeren&Co).

Leut

Leut

Voor al je lichte maaltijden is Leut de plek. Leut zit in de Dorpsstraat en is eigenlijk een koffiezaak en logies. Maar je bent er ook welkom voor ontbijt, lunch en borrel. En die lunch is zo lekker.

Maar Leut is ook mee te nemen naar je lievelingsplek op het eiland, zo ben je alsnog op het strand. Met de picknickmand op pad en dan hebben ze ook nog de picknicktafels op het eiland voor je in kaart gebracht.

Vlielandse Zeebaas

Vlielandse Zeebaas

Bij de Vlielandse Zeebaas (Oost-Vlieland) haal je sinds 1 mei 2021 vis uit het vuistje. Chef Ron en de Zeebaas Timothy zorgen voor de lekkerste vis. Vis op de meest pure manier bij deze viskar. 

Specialiteiten zijn de verse zoute haring, kibbeling met verse friet en de lekkerbek met verse friet.