België6 augustus 2019, door Maartje

Road trip tussenstop B&B de Meidoorn in Vinkem (honden welkom), Veurne, België

België, 6 augustus 2019, door Maartje

Road trip tussenstop B&B de Meidoorn in Vinkem (honden welkom), Veurne, België

Wie Barts Boekje, ons dus, volgt op instagram weet dat we (Maartje in dit geval) een mopshond hebben. En er is – heus – weinig zo leuk (vinden mijn man en ik dan) dan met de hond op vakantie. Gezellig. Vinden wij. De hond (Willem) is alleen iets te dik (oeps) en kan dus niet vliegen waardoor we tot de auto aangewezen zijn. Niet erg dankzij bestemmingen als de Cotswolds waar het mooier én niet hondvriendelijker kan.

B&B de Meidoorn

B&B de Meidoorn

Meer over die door ons geliefde Cotswold lees je hier: Barts Boekje x Cotswolds

Maar eerst even een stapje terug: met de auto naar Engeland, dat kan door de tunnel, ware het niet dat de Engelsen als de dood zijn voor ziektes vanuit het vaste land. Vandaar dat de enige manier om met de hond te reizen de boot vanuit Duinkerke is. Juist, die plaats van de (veel besproken) film die nu in de bios draait. Prima ritje naar het Franse Duinkerke maar nog leuker wordt het om er een uitje op zich van te maken. En laten we nu een B&B tegen het lijf gelopen hebben die er zomaar voor kan zorgen dat je de boot volledig mist…

Enter B&B DE Meidoorn, een plaatje van een bed and breakfast vlakbij Duinkerke en het strand van De Panne (en vlakbij Plopsaland… Auw) in een authentieke gerenoveerde boerderij midden in het West-Vlaamse landschap. Er zijn twee gastenkamers en, de leukste, een blokhut, de lodge (alleen hier zijn honden welkom, niet in de kamers). De boerderij is authentiek en sfeervol zonder oubollig te worden (precies goed) en van alle 2017-gemakken voorzien. Het verse en uitgebreide ontbijt is op zijn zachtst gezegd om over naar huis te schrijven en wordt, als het een beetje weer is, op de knappe veranda of het terras geserveerd – vakantie. Minder weer? Nog beter: in dat geval verschans je je voor de open haard. En of in het bad op pootjes.

Laatste punt… Laat je door de eveneens iets achterhaalde website niet afschrikken: alle liefde zit in de B&B.

Laatste punt… Laat je door de eveneens iets achterhaalde website niet afschrikken: alle liefde zit in de B&B.