Nederland, Rotterdam18 februari 2019, door Maartje

Rondje Roffa: Restaurant Bar Cotazur by Rosso Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 18 februari 2019, door Maartje

Rondje Roffa: Restaurant Bar Cotazur by Rosso Rotterdam

Zo kwam het dat Rosso & co verkasten naar het in Rotterdam zo genoemde 'Boerengat', ofwel de Oostzeedijk in Kralingen, een knappe plek aan het water. Goede plek ook aangezien er uit de keuken van Rosso altijd al voornamelijk gerechten kwamen met ingrediënten van Nederlandse bodem en/ of uit de Noordzee. Oud en vertrouwd op dat vlak, en verder? Verder een nieuwe buurt, nieuwe looks en een nieuwe naam: Restaurant Bar Cotazur by Rosso.

Restaurant Bar Cotazur by Rosso Rotterdam

Restaurant Bar Cotazur by Rosso Rotterdam

In het hoekpand aan het boerengat zat hiervoor nog Van ‘t Spit. Geen goede plek voor de van oorsprong Amsterdamse kippetjes, zo bleek, maar vast en zeker wel voor de Rotterdamse inborst van de Rosso-naren. Zij claimden het knappe pandje met de halve grijze gevel, doopten het Cotazur by Rosso en maakten er een warm lokaal van. Typisch zo’n bar-restaurant voor de buurt, en voor wie een blokje om wil fietsen om te smullen van de – voor restaurant Rosso – welbekende verrassingsmenu’s. Slimme keus want in Kralingen wordt gewoond en de buurt kon nog wel een fijn restaurant voor vaker gebruiken.

De kaart bestaat zoals gezegd voornamelijk uit visgerecht en klassieke Franse bistrogerechten in een net even anders uitvoering: we maken er hier op Bart HQ een ultieme zoektocht van: wáár weten we een briljante steak tartare? Nou… Hier! Maar echt, de steak tartare van de mensen van Cotazur by Rosso is een genot. We likten onze tafelgenoot er bijna bij af.

Niet voor niks kreeg het restaurant al snel een 2019 bib gourmand vermelding van Michelin. En een 9,4 van de onafhankelijke reviews op Iens.