Frankrijk, Parijs29 januari 2024, door Julia Leijzer

Le Perchoir de rooftop bar in Parijs waar je wil wezen

Frankrijk, Parijs, 29 januari 2024, door Julia Leijzer

Le Perchoir de rooftop bar in Parijs waar je wil wezen

Het is niet voor niets dat we zo’n fan zijn van een hippe rooftop bar. Ook in Parijs wijzen we je de weg naar een ultieme bar met uitzicht over de hoogtepunten van de lichtjesstad. Denk aan: een lichtgevende Eiffeltoren, Arc de Triomphe en Centre Pompidou. Met maar liefst drie locaties zit er vast een bar in jouw stylo bij, we hebben het over Le Perchoir in Parijs.

 

Bij Le Perchoir is iedereen welkom. Toch brengt een avondje uitblinken op zo'n plek met een glas champagne in je hand vanzelf het stukje elite in je naar boven. Emily in Paris is hier niks bij.

Le Perchoir Marais

Le Perchoir Marais

Voor nu focussen we even op onze favoriete locatie van Le Perchoir, in de prachtige wijk Le Marais. Met de lift kun je naar het dak van warenhuis BHV, waar de rooftop bar zich bevindt. Hier kun je heerlijk borrelen na een lange dag slenteren door de stad onder het genot van een briesje. Een elitaire strandtent op het dak, zo kun je het ook zien. Alleen dan met een uitzicht over de daken in plaats van de zee, good choice voor de stadsmensen.

 

Hier kom je menig hippe Parijzenaar tegen en blend je in tussen de locals. Tip: wees op tijd, want hier staat snel een rij.

Le Perchoir Marais

Le Perchoir Marais

We zeggen ja tegen een goed glas chardonnay, ja tegen een verfrissende cocktail en 100 keer ja tegen een champagne. Het leven moet je vieren, toch? Bij Le Perchoir weten ze daar wel raad mee, de barmannen mixen een heerlijke cocktail voor je in bijzondere smaken. Om er een paar te noemen: Poire William, Nouaison Dangereuse, Basilicious, Coco Chacal en Cabopino. Kun je de mix raden?

 

Le Perchoir