Nederland, Rotterdam1 november 2023, door Lotte van Zijl

5x tapas eten in Rotterdam doe je híer

Nederland, Rotterdam, 1 november 2023, door Lotte van Zijl

5x tapas eten in Rotterdam doe je híer

De Nederlandse zomer is dichterbij dan je denkt. Waar wij in de zomer regelmatig aanschoven op een van deze zonnige terrassen, voelt het op deze plekken eigenlijk altijd als vakantie. Hoe? Door een flinke kan sangria, portie calamaris en een overvloed aan gamba's pil pil te bestellen. Dus, neem plaats in een van deze Rotterdamse tapasrestaurants en droom weg naar de Costa del Sol.

Bar Pepito

Bar Pepito

In hartje Rotterdam, op de Meent, vind je deze bruisende plek omringd door vele cafés en boetieks en op loopafstand van de welbekende Markthal. Na een middag Rotterdam verkennen of omdat je iets te vieren hebt, strijk je hier neer voor de nodige ontspanning.

Het altijd vrolijke personeel wacht je met enthousiasme op en neemt graag de Spaanse bieren en Portugese wijnen op de menukaart met je door. Naast de feestelijke gerechten en drankjes organiseren ze ook events. Sluit bijvoorbeeld aan bij de volgende bingo bongo muziekbingo of trek een kaartspel uit de kast voor een competitie met je vrienden. Zo wordt je borrel nóg leuker.

Bar Pepito

Huismeester

Huismeester

Deze altijd drukke tapasbar is een parel in Rotterdam. Je vindt deze op loopafstand van Bar Pepito, ook op de Meent. Dat betekent: voor- en hoofdgerecht bij de een en een toetje bij de ander. Een soort kroegentocht, maar dan nét anders. Voor smakelijke sardinas, atún a la tartára en pasta de nata moet je hier zijn. Buen provecho!

Tapas alleen in de zomer? Zeker niet. Een glas rode wijn samen met mediterraanse tapas past – volgens ons – ook gewoon bij de winter. Het warme interieur nodigt je dan ook uit om urenlang te blijven zitten. Wanneer je genoeg hebt van de Spaanse sferen, sta je buiten direct in het Rotterdamse centrum waar je bij een van de vele bars aanschuift voor een laatste drankje.

Bar Berta

Bar Berta

Weekend? Check. Leuk gezelschap? Check. Reservering? Check. Dan zit je op deze plek – in het altijd levendige Scheepvaartkwartier in Rotterdam – goed. Een reservering is nodig, want meerdere mensen delen (gelukkig) deze mening over de populaire Spaanse tapasbar.

Voor een romantische date night neem je plaats aan de bar. Hier aanschouw je met eigen ogen hoe de chefs alle hapjes voorbereiden én kun je on the spot jouw favoriete gerechten uitkiezen. Voor meer privacy kies je voor de hoge zittafels. Ben je met meer dan vier personen? Loop dan iets verder door en plof neer in het restaurant Berta aan Tafel. Tip: ga voor het verrassingsmenu van de chef. Die stelt zeker niet teleur!

Bar Berta

21 Pinchos Fenix I

21 Pinchos Fenix I

Dit restaurant staat heel hoog op ons lijstje. En daar helpt de locatie ook bij. Dineren aan de Nico Koomanskade is met het uitzicht op de Erasmusbrug echt een feestje. Zo maak je na het eten direct een avondwandeling langs de Rotterdamse skyline. Op en top romantisch!

Voor de pimientos de padrón, panceta al grill en croquetas de chorizo komen wij keer op keer terug naar dit enigszins verborgen plekje in Katendrecht. Er hangt een relaxte sfeer en binnen voelt het aan als een huiskamer waar je met gemak middag en avond doorbrengt. Kom je niet zo snel in Rotterdam-Zuid? Er is ook een vestiging in de Markthal.

21 Pinchos Fenix I

De Hemel op Aarde

De Hemel op Aarde

Kralingen is een van de leukste buurten in Rotterdam – als je het ons vraagt – en dat is natuurlijk met een reden. Een van die redenen is dit sfeervolle restaurant op de Oostzeedijk Beneden. En ja, ook dit is een plek waar je van tevoren moet reserveren, want er zijn binnen maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Ze serveren hier niet alleen tapas (en wijnen) uit Spanje en Portugal, maar uit verschillende werelddelen. Zo reizen je smaakpapillen dus echt even af naar de hemels op aarde. En altijd seizoensgebonden, dat smaakt toch een stuk lekkerder. Iedere drie maanden verandert de menukaart, dus reserveer alvast voor ieder kwartaal je plekje.

De Hemel op Aarde