Nederland, Rotterdam2 september 2023, door Michel + Renske

5x leuk in Rotterdam aan de Zwaanhals

Nederland, Rotterdam, 2 september 2023, door Michel + Renske

5x leuk in Rotterdam aan de Zwaanhals

Als we dan een dagje Rotterdam doen, is het lekker om een paar heerlijke adresjes samen te kunnen pakken. Uw antwoord is de Zwaanhals. Op zaterdag vind je op het begin (of op het einde, net hoe je het bekijkt) een heerlijke farmers market waar je allerlei lekkere dingen voor thuis vindt, of voor on the spot (belegde broodjes, zoetigheden). Vervolgens zet je koers door de Zwaanhalsstraat. We zetten de fijnste adresjes voor je op een rijtje.

Wolly

Wolly

Wolly is je antwoord voor een lekker ontbijt, maar ook de perfecte stek voor een wat zwaardere lunch. Wolly vind je op het zonnige hoekje van het Noordplein. Perfect dus om in de zomer neer te strijken op het grote terras. Binnen is al even gezellig met heerlijke plekken aan de bar, waar de koffie zorgvuldig gezet wordt door een van Wolly’s barista’s.

Naar Wolly ga je toe met hartige en zoete trek. Zo worden er croissants gemaakt met meringue topping (+ vleugje citroen erbij) maar ook de lekkerste huisgemaakte cinnamon buns. Als je voor lunch of zwaarder geschut komt, neem dan de brioche, een heerlijk zoet doch crispy broodje met bijvoorbeeld crawfish (onze favorite) met de lekkerste rivierkreeftjes. Ze weten wel hoe je die lekker maakt daar in de havenstad.

Bakkit

Bakkit

Vers van de pers deze Bakkit. En wat een genot is dat voor Rotterdam-Noord. Nadat Mercedes Heel Holland Bakt won moesten er natuurlijk stappen op bakgebied worden gezet, en wat is er dan beter dan een eigen zaak openen?

En zo geschiedde, Mercedes sloeg de handen ineen met haar zus en begon te werken aan Bakkit. Naast de koffietjes en heerlijkheden die je hier kan bestellen worden er ook workshops gegeven (voor als je het trucje thuis wil nadoen).

Een hit van de meiden van Bakkit? De Rotterdamse rol: een soort croissant met vulling en wisselende toppings die half over het heerlijke gebakje worden gedecoreerd. Snel uitverkocht, dus wil je er zeker van zijn dan moet je vroeg voor de deur gaan staan. Geen straf, want vanaf 10 uur is hier woensdag tot zondag de meest gezellige sfeer die je je kan voorstellen.

Set est Prêt

Set est Prêt

Op zoek naar een kleurexplosie en een goede vintage outfit voor de mini? Stap binnen bij Set est Prêt. Een heerlijke tweedehands kinderwinkel aan de Zwaanhals. Waar eigenaresse Hannah een briljante neus heeft voor het opsporen van parels, kan jij blind vertrouwen op haar smaak en dus met de leukste setjes de deur uit lopen.

Van Maed for mini (Rotterdams trots) tot de hipste Spaanse merken (hallo Bobo Choses). Daarnaast is er een schoenen plank waar je u tegen zegt met de leukste (en ook exclusiefste) vintage sneakers op een rij. Naast een goede selectie is de winkel ook een genot voor het oog. Met de heerlijke kleurtjes en speelhoek voor de kids kan het hele gezin mee.

Vague Vintage

Vague Vintage

Bij Vague Vintage kijk je vanuit de ruit al je ogen uit. Genoeg parels in de etalage en nog meer daarbinnen. Vague vintage shop ging van Instagram sales naar een fysieke winkel in de Zwaanhals en dat is leuk, leuker, leukst. Britte kiest met veel beleid de mooiste parels uit en zorgt ervoor dat die gretig aftrek vinden in het mooie hoekpand in deze straat.

Dus combineer je kop koffie in een van de zaakjes zeker met een bezoek vaan Vague Vintage.

Ijssalon Koen

Ijssalon Koen

Koen weet het wel. Bij Koen krijg je de allerlekkerste zelfgemaakte ijs. Zonder toevoegingen maar met enorm veel smaak. Elke dag open, weer of geen weer. Over de salon is nagedacht; de mooiste kleuren en alles voor een fotogeniek plaatje.