Nederland, Amsterdam27 juni 2024, door Rosa Ledel

Restaurant ROUX Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 27 juni 2024, door Rosa Ledel

Restaurant ROUX Amsterdam

In het hartje van de Jordaan opende restaurant ROUX zijn deuren. Een parel van een Amsterdamse zaak door drie vrienden gerund met een gedeelde passie voor goed (heel goed) eten en die tezamen meer dan twintig jaar horeca ervaring hebben. Kijk, dat kan niet misgaan. En als je een pijpenla dan ook nog om weet te toveren tot een beeldschone zaak, Franse brasserie-stijl met een lange bar centraal in de zaak die schreeuwt om lange avonden, dan kan het eigenlijk niet meer mis. Afijn, gastronomie én gezelligheid, daar draait het om bij ROUX. Een veelbelovende toevoeging aan de culinaire scene van de Jordaan.

Op het menu van ROUX

Op het menu van ROUX

De menukaart van Roux bestaat voornamelijk uit klassieke gerechten met een moderne twist. Een inkoppertje natuurlijk, dat zinnetje, maar in dit geval is het echt zo. Te beginnen bij de bites (verrukkelijk brood en boter) en dan uiteraard voor-, tussen-, hoofd-, en nagerechten met bijpassende wijnen. Mag je allemaal nemen, kiezen mag ook. En dat is een van de dingen waarom we ROUX zo’n fijne toevoeging vinden aan de Amsterdamse Jordaan; net als de buren van het restaurant, Parlotte, is het zo’n stek waar je ‘gewoon’ aan wil schuiven en waar je ‘gewoon’ een hele lekkere avond beleeft, of dat nu voor alleen een hoofdgerecht en een glas wijn is, of een avondvullend programma. De wijnkaart is lekker uitgebreid, met meer dan 300 wijnen op de kaart. Een glas begint al bij zes euro.

Er staan gerechten op de kaart zoals krab uit de Noordzee, witte asperges met knoflook en Parmezaanse kaas. En onze favoriet: de langoustine.

Capaciteit

Capaciteit

Met plaats voor 75 gasten per avond is er genoeg tijd om rustig te dineren zonder eindtijden of haast. Het restaurant is geopend van donderdag t/m maandag. Heerlijk en echt een nieuwe aanwinst voor de Jordaan.