Frankrijk, Parijs26 augustus 2021, door Michel + Renske

Rue du Nil – de lekkerste straat van Parijs

Frankrijk, Parijs, 26 augustus 2021, door Michel + Renske

Rue du Nil – de lekkerste straat van Parijs

Genoeg lekkers te krijgen door heel Parijs heen, maar laat het nou zo zijn dat er een straatje is waar we eigenlijk alles voor de perfecte picknick kunnen vinden. Zo'n dag waarop je denkt: fijn om even allerlei lekkers te halen en te lunchen in het park, of lekker in het hotel, of op een bankje op straat om mensen te kijken - onder genot van lekkers. Of hier regel je je quick-fix voor lunch/dinner/snack voor in de Thalys terug naar huis.
Rue du Nil is de place to be.

Cremerie du Nil

Cremerie du Nil

Als je het ons vraagt is dit dé fromagerie van Parijs. Het leuke roze pandje trekt je werkelijk naar binnen en de expertise van het team al helemaal. Van stinkkaas tot mild smeerkaasje – tout est lá. Het is zeker niet goedkoop, maar het is het waard en to be honest is uit eten is altijd kostbaarder. Sla je slag en haal wat diverse kazen. Onze tip? De comté, die is bij Cremerie du Nil gewoon de allerallerlekkerste.

Boulangerie- Patisserie Terroirs d'Avenir

Boulangerie- Patisserie Terroirs d'Avenir

Het gele geveltje heeft ‘Boulangerie’ op de gevel en dat dekt eigenlijk niet genoeg de lading, want naast heerlijke zuurdesembroden hebben ze ook fantastische patisserie: koekjes, brownies, gebakjes – van alles dus. Sla ook zeker het Rue du Nil (logisch) brood niet over.

Frenchie To Go

Frenchie To Go

Het antwoord op al je food– en drinkvragen! want; goede koffie + heerlijk ontbijt. Dit moge dan ook een inkoppertje zijn, want Frenchie is hot – maar daarom nog wel het benoemen waard (omdat je deze echt niet mag missen). Zin in een vette hap of fijne sandwich? Go here. Op het menu heerlijk comfort food zoals een fried chicken sandwich, hot dog of pulled pork sandwich (yeah!). Los van deze heftige happen is er ook zalige koffie te krijgen, fijne snacks en taartjes. Voor ieder wat wils dus.

Vegetables du Nil

Vegetables du Nil

Mag je niet missen- voor als je toch ook aan je vitamine supply wilt werken tijdens de dagen in Parijs. Bij het groene pandje kun je je hart ophalen. Mandje halen bij de deur (zo’n leuke echte Franse mand) en off you go – dé groente- en fruitjuwelier.

L'Arbre à café

Dé koffietent van Rue du Nil. Met heerlijke huisgemaakte boontjes en fairly sourced grondstoffen zijn ze ook nog eens groen en daarmee duurzaam. Van filterkoffie tot ijskoffie; you name it, L’Arbre has it.