Oostenrijk9 januari 2023, door Isa de Laat

Skigebieden die sneeuwzeker en leuk zijn? Dan moet je deze in SalzburgerLand hebben!

Oostenrijk, 9 januari 2023, door Isa de Laat

Skigebieden die sneeuwzeker en leuk zijn? Dan moet je deze in SalzburgerLand hebben!

Sneeuwhoogte.nl en andere wintersport apps die het aantal meters sneeuw bijhouden draaien inmiddels overuren. Zodra het wintersportseizoen begint hopen we dat er die ene week in het jaar (misschien wat vaker met geluk) witte bergtoppen te zien zijn. Een sneeuwzeker skigebied geeft geruststelling en dan het liefst een sneeuwzeker skigebied ín SalzburgerLand, want daar ademen ze wintersport. Daarom in dit artikel de skigebieden die sneeuwzeker en leuk zijn!

 

En, en, en: lees snel verder om erachter te komen hoe je een wintersportreis kunt winnen naar SalzburgerLand.

 

SalzburgerLand

SalzburgerLand

SalzburgerLand staat erom bekend: goede sneeuw en fijne pistes. Maar het is ook zeker een go to voor gezelligheid en dat is (bijna) net zo belangrijk. In SalzburgerLand wordt al sinds 1894 geskied en elke generatie voegt nieuwe elementen toe aan ieder nieuw seizoen. Innovatie en kwaliteit voorop, natuurlijk met natuur in het achterhoofd.

En wie denkt dat SalzburgerLand één dorp of kleine bestemming is,  heeft het mis. In SalzburgerLand liggen zo’n 70 dorpen die allemaal hun eigen aanbod aan winterse activiteiten hebben. Naast 2.000 kilometer aan pistes vind je er ook opties om te langlaufen en rodelen. En we zouden Barts Boekje niet zijn als we niks zouden zeggen over de horeca, maar pinky promise dat het hier ook op culinair gebied helemaal snor zit.

Obertauern

Obertauern

De meest sneeuwzekere wintersportplaats van Oostenrijk? Dan moet je, met gemiddeld 264 centimeter sneeuw per jaar, in Obertauern aankloppen. De pistes hier liggen tussen de 1.740 en 2.313 meter en meestal valt de sneeuw hier al aan het eind van de herfst.

Die goede weersomstandigheden in Obertauern hebben ze te danken aan de ligging van de regio; de sneeuw komt hier zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden. En voor de mooi weer-skiër (zijn we zelf ook ietwat schuldig aan): het seizoen loopt vaak door tot juni  (acht maanden aan één stuk sneeuw dus).

Fijn aan Obertauern is overigens ook dat je je auto hier weg kunt zetten, want de meeste accommodaties liggen direct aan de piste. En hoe je het ook wendt of keert, het maakt niet uit welke kant je op gaat skiën: je komt in alle gevallen vanzelf weer in het centrum van Obertauern terecht. Of je ‘doet’ de Tauernrunde: alle pistes op een dag – dan maak je wel ruim 100 pistekilometers.

Hochkönig

Hochkönig

Natuurlijk willen we volop skiën, maar we willen ook bijkomen in de berghutten. Met de combinatie van skiën en berghutten weten ze in Hochkönig raad. Enerzijds heb je 120 kilometer geprepareerde pistes (zo goed als sneeuwzeker en inclusief de mooiste uitzichten), anderzijds culinaire hoogstandjes in de berghutten. De regio Hochkönig in het Ski amadé-gebied bestaat eigenlijk uit drie plaatsen: Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Allemaal met elkaar verbonden door 34 supermoderne liften (van de 270 liften in totaal in Ski amadé). En wat je daar sowieso moet doen is de Königstour: dan ski je over zes verschillende bergtoppen, leg je 35 kilometer af en kun je in één dag het hele skigebied van Hochkönig aftikken. En als je slim bent, dan ski je van berghut naar berghut, want hier kom je culinair echt aan je trekken.

Feestje mee pakken? Snappen we! Er zijn enkele hoogtepunten in maart 2023:

  • 11 tot 18 maart: Ski- en wijnweek in Ski amadé
  • 12 maart: de hoogst gelegen boerenmarkt van de Alpen
  • 17 maart: Gondel.Alm.Genuss evenement
  • 23 tot 25 maart: Alpine Craft Festival

Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt

Als we er eentje niet mogen overslaan in dit rijtje dan is het Salzburger Sportwelt met maar liefst zeven wintersportplaatsen (Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos). En zeven klinkt inderdaad als veel, en als we je zeggen dat dat maar liefst 760 aan kilometer piste is, dan weet je voldoende.

En het allerleukste hieraan is misschien wel dat het niet gezinsvriendelijker dan dit gaat worden. De gebieden bij Eben, Filzmoos en Radstadt-Altenmarkt hebben zich zelfs speciaal toegelegd op gezinsvakanties (zowel naast als op de pistes).

Meters maken dus, vamos. Met de Panorama Link-gondellift sta je in korte tijd bovenop de berg en heb je een gebied van maar liefst 210 kilometer aaneengesloten, super geprepareerde en sneeuwzekere pistes tot je beschikking.  Als je de 12 Peaks Trophy skiet leg je op deze tocht 91,5 kilometer af en maak je 10.000 hoogtemeters over de bergen die allemaal zo’n 2.000 meter hoog zijn, met een Trophy als beloning.

WINACTIE

Win win win! Want SalzburgerLand geeft maar liefst negen wintersportvakanties weg. Wat je kunt winnen? Een week wintersport – helemaal voor niks!

* Elke reis is voor twee personen, je verblijft zeven nachten in een tweepersoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor zes dagen bij! *

Lees er hier alles over.