Frankrijk, Méribel24 oktober 2022, door Romy Weevers

Le Coucou in Méribel is het wintersprookje van iedere wintersporter (en niet-wintersporter)

Frankrijk, Méribel, 24 oktober 2022, door Romy Weevers

Le Coucou in Méribel is het wintersprookje van iedere wintersporter (en niet-wintersporter)

De dagen worden kouder en (oké, we geven het toe) we geven hier en daar de verwarming een voorzichtige zwieper. Dat betekent: dikke truien, regenjassen en natte sokken. Maar, dat betekent ook een van onze lievelingsmomenten van het jaar: wintersport! Laten we eerlijk zijn, de overgang van zomer naar herfst naar winter is even slikken. Maar er zijn van die lichtpuntjes waardoor we alle kou en guurheid al snel vergeten. In je kekste pak van de piste afscheuren, gevolgd door welverdiende après-ski. En als je dat dan doet, dan hebben wij je nieuwe lievelingsadres: Le Coucou in Méribel te Frankrijk.

Le Coucou Méribel

Le Coucou Méribel

Een five-star luxury hotel. Dat zijn ze en daar zijn we op z’n tijd ontzettend dol op. Want zo nu en dan een beetje in de watten liggen, daar knappen we allemaal van op. Le Coucou is een pareltje tussen de Franse bergen. Hier slaap je niet alleen als een blok (of moeten we zeggen bloquer). Je zoeft ook (hup) van de piste af, zo de spa in. Bij Coucou heb je de keuze uit 7 kamertypen in het hotel en twee privé chalets: Chalet Eglantine en Chalet Eléonore. Enne, die chalets zijn kolossaal en van alle gemakken voorzien. Ze zijn verdeeld over vier verdiepingen, met een totaal oppervlak van 590 m2. Je kunt hier tot 12 personen kwijt (lees: de hele familie en nog een beetje). Ze beschikken ieder over vier slaapkamers, vier badkamers én (ga hier even voor zitten) een butler. Het interieur? Superknap! De enige Schotse ruit die je hier tegenkomt is in pasteltint op een stoel van teddy stof .

Slapen

Slapen

Die chalets zijn misschien wat groot voor alleen jou en lief. Gelukkig is het hotel net zo mooi en knap als de twee huizen. Lees: prachtige houten bedden in boho look, kamers met oudroze accenten. En… verwacht hier geen saaie witte badslippers: ze hebben hier de aller schattigste mosgroene pantoffels voor jou, je lover en je mini!

Spa & Wellness

Spa & Wellness

Bij intensief wintersporten hoort relaxen en dat hebben ze bij Coucou heel goed begrepen! Zwembad, sauna, sportfaciliteiten, ze hebben hier (bijna) alles. Zin om even echt vertroeteld te worden? Boek dan een van de massages, zoals een hot stone massage of deep tissue voor de stijve spieren. Zin om iets bijzonders met je vriendin, mama of lief te doen? Boek dan een van de duo massages. Verdient je huid wat extra liefde met die kou? Ga dan voor een facial. Enne… Le Coucou heeft een enorm aanbod aan behandelingen speciaal voor mannen. Dus neem je vader ook lekker mee!

Bar & Restaurant

Bar & Restaurant

Bij goed slapen hoort goed eten. En ook dat aspect heeft Coucou goed begrepen. Zo zit je hier tijdens het ontbijt (of lunch, of ontbijt en lunch én borrel) op een zonovergoten terras. Dit hotel heeft twee restaurants en een bar, zodat je nooit verveeld raakt en iedere avond wat anders kunt proberen. Er is hier gedacht aan alles en iedereen: van vlees tot plantbased, van zwaar bier tot fruitige cocktails.