19 augustus 2022, door Isa de Laat

Skiën met kids: dit zijn de fijnste skigebieden voor een wintersport met het gezin

19 augustus 2022, door Isa de Laat

Skiën met kids: dit zijn de fijnste skigebieden voor een wintersport met het gezin

Help! Wintersport met de kids... Een zomervakantie is al zwaar, maar hoe overleef je zo'n wintersport met de kinderen? Je begint bij het begin: het kiezen van een kindvriendelijk skigebied. Dat maakt het al stukken makkelijker. Tegenwoordig heeft bijna elk skigebied een kinderland en zijn er faciliteiten voor het gezin. Toch doen sommige skigebieden het beter dan anderen, door zich te richten op families met kinderen van alle leeftijden. Dit zijn de fijnste skigebieden voor een wintersport met kinderen. 

 

Meer Barts Boekje wintersport vind je hier.

Serfaus – Fiss – Ladis

Serfaus – Fiss – Ladis

Families met het kleine kroost,  Serfaus – Fiss – Ladis is de place to be. Dat is de walhalla voor kinderen, mede dankzij het winterparadijs ‘Kinderschneealm’ in Serfaus. Je wilt natuurlijk dat de kids het snelst leren skiën en op Serfaus zit je op de juiste plek (thanks to the draaimolen en een iglo). Zijn de kinderen nog te jong? Dan zet je je ‘s ochtends gewoon in de kinderopvang bij het dalstation.

En de waslijst wat de kinderen kunnen doen, terwijl jij de nodige kilometers maakt is eindeloos: spelen in de klimtoren, filmpje kijken in de kinderbioscoop en natuurlijk slapen. Zijn ze iets ouder dan kunnen ze op de kindermotorslee rijden in de veilige zone. Je kan ook op ontdekkingsreis door de Fiss Cave Wereld, gelegen aan de Möseralm afdaling. Bij Berta’s Indian Village, aan de Ladis afdaling, worden vele vragen over indianen beantwoordt op de Wilde Westen dag.

Nauders

Nauders

Vlakbij het drielandenpunt met Zwitserland en Italië in Oostenrijk vind je Nauders. Als we een skigebied moeten kiezen die we aanraden met de kids, is het deze. Met ongeveer 135 kilometer aan piste, waarvan natuurlijk het overgrote deel blauw, is het niet het grootste skigebied in de Alpen. En dat is eigenlijk alles behalve een nadeel met kids. Wat je hier ook tegen zult komen zijn brede pisten, let’s go bochtjes maken terwijl je alle ruimte hebt en de kids achter je aan.

Mochten ze nog wat lesjes nodig hebben, dan zijn er Nederlandse lessen en zijn ze nog iets jonger: de kinderopvang is relatief goedkoop in dit gebied. En natuurlijk zijn die koters misschien wat minder enthousiast over die latten dan jij bent. Dan is er volop vermaak met een lange sleepbaan en een winterwonderland.

La Norma

La Norma

Frankrijk doet ook mee hoor, als het gaan om skigebieden waar de kids zich ook lekker thuis voelen. La Norma is een Frans skigebied in het departement Savoie, in de Franse Alpen. Dit is geen gebied waar gezinnen meer dan welkom zijn, sterker nog het draait hier om gezinnen.

Natuurlijk zijn er kinderopvang, Nederlandstalige skilessen en een goede kinderweide. Het fijnste is misschien nog wel dat de accommodaties veel aan de piste liggen en het centrum autovrij is. Niet voor niets kreeg het een ‘Family Plus Mountain Label’. De familie-skipassen hebben een aantrekkelijke prijs en kinderen die in 2015 of later zijn geboren, kunnen gratis met de skiliften.

Zillertal Arena

Zillertal Arena

Nog zo’n lekker gebied voor het hele gezin, de Zillertal Arena in Oostenrijk. Met erg relaxtekinderpistes, oefenliften en grote kinderterreinen, kunnen kinderen hier de eerste meters maken. Zelfs de kleuters kunnen hier al op de latten staan.

Heeft je kind wat meer lef? Er zijn funruns, speed check-parcoursen en parken speciaal voor de kleintjes.

Portes du Soleil

Portes du Soleil

Oké, als die kinderen het naar hun zin hebben dan is het goed. Ja true, maar het is zeker zo belangrijk dat jij je vermaakt. In het enorme gebied Portes du Soleil in Frankrijk heeft eigenlijk iedereen het goed.

Er zijn aantrekkelijke prijzen voor het hele gezin, genoeg opties voor kids om zich te vermaken en terwijl de kinderen in het klasje zitten maak jij meters op de piste. Er zijn verschillende kindvriendelijke dropen in deze regio, maar Châtel, Les Gets en Morzine zijn fijne om eens naar te kijken.