Griekenland14 oktober 2023, door Maartje

De Griekse vakantiedroom bestaat, en de naam is Sani; een werkelijk fantastisch familie-resort in Griekenland

Griekenland, 14 oktober 2023, door Maartje

De Griekse vakantiedroom bestaat, en de naam is Sani; een werkelijk fantastisch familie-resort in Griekenland

Ja hoor, de Griekse vakantiedroom bestaat, en de naam is Sani. Sani Resort. En bínnen in dat Griekse Sani Paradijs, zijn er vijf verschillende logeerkeuzes. Juist ja, daar wordt het ingewikkeld, althans, dat vonden wij. Wees gerust: zodra je er bent geweest, is het zo klaar als een klontje (en wil je nooit meer weg). Dus voor iedereen die, net als wij, voor vertrek (en voor het boeken van de vakantie) een beetje confuus is over wat het goddelijke Sani allemaal te bieden heeft, wat tekst en uitleg. Graag gedaan. En veel plezier alvast. We zien je daar. Immers, wie eenmaal geweest is, wil vast en zeker nooit meer anders...

Sani Resort Halkidiki, Griekenland

Sani Resort Halkidiki, Griekenland

First of all: het Sani Resort vind je in Halkidiki, Griekenland. Dat is geen eiland maar Grieks vasteland. Een schier van het vasteland om precies te zijn. Of nouja: Halkidiki bestaat uit een stuk vasteland en twee van een clubje van drie schieren. U volgt het nog? Belangrijk om in elk geval te onthouden dat je op Thessaloniki vliegt. Doe je dat, dan begint het feest zodra je uitstapt. Daar staat de Sani chauffeur je al op te wachten om je koffers van je over te nemen en je te begeleiden naar een heerlijke koele auto (met de nodige, passende – dat is uniek – autozitjes voor je kroost, mocht je die meegenomen hebben, dat kroost dus, niet de zitjes). 40 minuten in die auto en je bent er, bij de hoofdingang van de plek waar je de komende dagen (of weken als je een echte bofkont bent) niet (of nauwelijks) uit gaat komen. Wil je niet, en hoeft ook niet, geloof ons maar.

Maar eerst nog even terug, want je hebt nog niet geboekt en je bent misschien nog een beetje confuus over wat te kiezen voor je reservering. Snappen we, en dus zijn we er to the rescue. Het Sani Resort telt vijf hotels (wat eigenlijk zelf ook resorts in het resort zijn): Sani Club, Sani Beach, Sani Dunes, Porto Sani en Sani Asterias. En dan heb je nog Sani Marina. Daar kun je niet verblijven, maar het is zeker wel een van de leukste onderdelen van het resort; het is de haven van Sani en die is net zo indrukwekkend als die van, zeg, St. Tropez. Ook hier jachten en (zeil)schepen om je aan te vergapen, ook hier een strand, ook hier tal van restaurants die uitkijken op de haven (veel leukere en betere restaurants dan in St Tropez overigens – Ergon Deli, een authentiek Grieks restaurant met verrukkelijk eten is hier favoriet, al is het donders lastig kiezen want zo zo zo leuk hier) en ook hier een heerlijke boulevard om over te flaneren met zonsondergang.

Jaja, leuk, maar wat gaan we boeken dan? Ben je met kids? Mogen we dan opteren voor Sani Club? Dit ‘hotel’ is opgebouwd met ‘kamers’ die eigenlijk privéhuisjes (en huizen) zijn, en die voldoende privacy bieden voor je gezin. Alle kamers hebben een eigen tuintje/ terras, en sommige hebben zelf een plunge pool of compleet zwembad (de grotere villa’s that is). Ook vonden wij het hoofdzwembad en de restaurants hier het leukst voor met ons hele clubje.

Van je kamer/ huisje wandel je naar beneden de zon en de zee tegemoet. En moet je weer omhoog, dan rijden er constant golfkarretjes af en aan om je naar ‘huis’ te brengen, feest natuurlijk!

Maar hoe kom je dan bij de andere hotels van het resort? Of bij de Marina? Goede vraag! Sani werkt samen met Volvo, en bij de ingang van elk hotel (bij elk afzonderlijk resort dus, want je kunt de verzameling huisjes amper een hotel noemen natuurlijk, aangezien je buiten leeft deze dagen), staan de ongelooflijk luxe (altijd het nieuwste model) auto’s te wachten om je naar het resort (binnen het Sani Resort dus) te brengen. Maar waarom willen we dat? We zitten toch goed in Sani Club (met restaurant Cabana als onze favoriet)? Ha! Weer een uitstekende vraag! Over het hele Sani Resort zitten 28 (!) restaurants verspreid, de ene nog beter dan de andere. Van authentiek Grieks tot klassiek Frans en easy going Italiaans. Deze 28 restaurants doen bijna allemaal mee met het Dine Around Programma. 

Dine Around

Dine Around

Dine Around Programma? Yes. Een van de dingen die Sani zo geweldig maakt, zo vonden wij. Maak je een boeking, dan kun je kiezen uit half of full board. Full board is echt wel een heel goed plan want zoals gezegd: kleine kans dat je buiten de openlucht deuren van Sani wil komen tijdens je verblijf, en de keuze is reuze. Full board it is dus, wat drie maaltijden per dag wil zeggen. De deelnemende restaurants (bijna alle 28) hebben een Dine Around menu dat binnen dat full board verblijf past. Goed om te weten: dit menu is zeer zeker geen knieval, maar bevat eigenlijk steeds het beste van het volledige a la carte menu. En mocht je tóch iets willen van het a la carte menu (en/of de wijnlijst), dan kan dat gewoon en verschijnt het op de rekening bij check-out (net zoals, bijvoorbeeld, je massage in de spa – doe dat, een massage boeken; het was een van de beste massages ooit). Ook heel goed om te weten: echt elk restaurant heeft een goed, lekker en gezond/voedzaam kidsmenu. 10 punten!

Nu mag je ook weten dat het Sani Resort op het schiereiland Kassandra jaar in, jaar uit bekroond wordt als World’s Leading Family & Beach Resort in de World Travel Awards. En dat wil wat zeggen. De World Travel Awards wordt namelijk wereldwijd erkent als de meest prestigieuze prijs in de industrie sinds 1993. De reden van het winnen van deze prijs (nu al vier jaar op een rij) zit hem natuurlijk in ‘all of the above‘. Het is zo fantastisch fijn om bij Sani aan te schuiven, omdat de mensen achter het resort begrijpen dat een echte vakantie met het hele gezin gevierd wordt, én af en toe even apart. En dus zijn er allerlei faciliteiten om precies dat te doen: alles is kind- en ouder-vriendelijk (mooi maar fun), de restaurants zijn goed en verrukkelijk met én zonder koters (kids eten er gezond, lekker en gezellig, maar zonder heb je er evengoed een gezellige slash romantische avond of middag aangezien de oppasservice van Sani TOP is. Er is een Kids Club (kun jij mooi even naar de fantastische spa), er zijn sportacademies (waaronder samenwerkingen met Chelsea FCF, Bear Grylls Survival Academy en Rafa Nadal Academy by Movistar) voor de iets grotere kids, en er zijn ruime familiesuites en/of villa’s voor iedere gezinssituatie.

Wij logeerden – met kids – bij Sani Club, en nu we alle vijf de hotels van het resort gezien hebben, kan ik me ook voorstellen dat je (met het gezin) naar Sani Beach gaat: dit is het grootste hotel van het stel en vooral het strand hier vonden we het allermooiste stukje van Sani. Dat het restaurant hier op het strand ook helemaal super is, helpt ook. En heb je écht een fiks budget om stuk te slaan, dan is Sani Asterias echt de ultieme bestemming. Voor de happy few, dat wel, maar man o man, dan heb je ook wat. Porto Sani is perfect voor iets oudere kids die flink wat uit te razen hebben; een zwembadparadijs is het. Heel leuk, maar wij vonden het met o.a. een kleintje van 1 jaar bij Club en Beach ietsjes relaxter. Sani Dunes tot slot, is een stuk rustiger. Sophisticated. Door het hele resort zijn kinderen overal van harte welkom, ook ‘s avonds, en dat voelt oprecht fijn en gastvrij. Maar ben je zonder, dan is Dunes het meest geschikt.